Aktuális

Megvan az időpont: ekkor megy vissza dolgozni a gödöllői HÉV-en brutálisan megtámadott Piroska

Bors

2021. január 29. péntek 20:15

11 nap telt el azóta, hogy a gödöllői HÉV-en brutálisan bántalmaztak egy munkába igyekvő édesanyát. Piroska elképesztő lelki erőről tanúbizonyságot téve már ezen a héten vissza ment volna dolgozni, de az orvosa ezt még nem engedte neki.

Hajtóvadászatot indított a rendőrség annak érdekében, hogy minél előbb elfogják azt a fiatal férfit, aki január 19-én kora reggel megtámadta a Kerepesről Gödöllőre utazó Piroskát. Mint arról beszámoltunk, a fantom utazás közben minden előzmény nélkül felszólította a nőt, tolja le a nadrágját, különben előveszi a kését és megöli. Piroska megtagadta a követelést. A férfi hiába kapta meg a telefonját és a pénztárcáját, többször megrúgta, miközben azt hajtogatta, told le a nadrágod, különben megöllek”.

Az áldozat próbált védekezni, segítségért kiabált, de rajtuk kívül senki nem volt a kocsiban. A 47 éves nő Gödöllő, Erzsébet park megállóhoz közeledve végül azt mondta a támadójának, hogy a férje ott várja, a fantom erre hátrált, majd a leálló szerelvényből kiugorva elmenekült. A súlyos sérüléseket szenvedett nő megrendülten nyilatkozott a Borsnak korábban. A nőnek eltört az orra, és a fogából is letört egy darab. A rendőrség egy fantomképet is készített a támadóról.

A kolléganőnk már jött volna a héten is dolgozni, de az orvosa még nem engedte, mert a sérülései nem gyógyultak még meg teljesen. Viszont jövő hét hétfőtől már biztosan visszatér hozzánk. Várjuk őt szeretettel – tájékoztatta a Borsot Hatolkai Máté, az egyik közétkeztetéssel is foglalkozó cégnél dolgozó nő főnöke.

A MÁV-HÉV Zrt. egyébként a minap osztotta meg azt a hírt a Facebookon, hogy a H5-ös vonalon Békásmegyer állomásnál tetten értek egy rongálót, aki festékszóróval összefirkálta az állomás épületének a falát. A bejegyzéshez többen is hozzászóltak, az egyik kommentelő pedig a gödöllői vonalon történt bántalmazást is felhozta nekik. Erre a cég az alábbi kommentárt fűzte hozzá:

„Ha tudtuk volna, hogy pont azon a vonaton, pont akkor, pont abba a kocsiba készül felszállni egy erőszakoskodó szörnyeteg, akkor teleraktuk volna HÉV rendésszel az egészet. Nyilván azért támadott, mert látta, hogy akkor, ott, éppen nincs senki más, csak az áldozat. Kollégáink naponta 850 vonatot (3 vagy 6 kocsis) és 73 állomást és megállóhelyet figyelnek folyamatosan: ha tetten érünk olyan valakit, aki az utazási szabályokat vagy jogszabályokat nem tartja be, akkor ellene intézkedni fogunk, ha gyanúsan viselkedő személyt látunk, akkor is fellépünk, ha kell: mindent megteszünk, hogy mindenütt ott legyünk. Elszántabbak vagyunk erre, mint bármikor!”

Sértőnek és felháborítónak tartom azt, hogy egy összefirkált megállóról azonnal meg tudnak szólalni, tudnak közleményt kiadni, de ha az egyik utasukat ilyen súlyosan bántalmazzák, csöndben maradnak. Látszólag a vagyonuk biztonsága fontosabb számukra, mint utasaik épsége. A megnyilvánulásukból számomra az derül ki, hogy nem kívánnak lépéseket tenni annak érdekében, hogy növeljék az utasbiztonságot – reagált a Borsnak Hatolkai Máté, aki szeretné elérni, hogy minél előbb bekamerázzák a szerelvényeket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghalt egy kétgyermekes édesanya a Ryanair hibájából

origo.hu

Újabb sztár csatlakozott a szexuális szolgáltatásokat nyúltó OnlyFanshez! Nem is akárki!

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz

mandiner.hu

Le Soir: Novák Katalin felfrissíti Magyarország tizenkét év orbánizmus által megrongált imázsát

ripost.hu

Ezt műveli titokban a kutyád, amikor elmész otthonról

mandiner.hu

Karácsony Gergely üzent a dugóban ülőknek: ne nézzék a Hír TV-t! (videó)

origo.hu

Döbbenet, mire használnák a sisakot, amely jelez, ha viselője pornót néz

travelo.hu

Elképesztő látvány: Tengeri csillagok falják fel az oroszlánfókát

origo.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz (x)

borsonline.hu

„Anyu, anyu!” - Összeesett a Tisza-parton a vízbe fulladt fiú édesanyja

origo.hu

Horvátország tele van természettel…(x)

További cikkek

Bűntény

Kukába dobta kisunokája holttestét a horrormama

Vallomás

12 éven át erőszakolt meg az apám, attól féltem, meg is fog ölni