Aktuális

Horror Albertirsán: Zoltán az elásott élettársa hátát is megtaposta, akit az árva cicák megetetése után fojtott meg

Bors

2021. január 5. kedd 12:15

Meghökkentő részletességgel beszélt a bíróságon P. Zoltán arról, hogy miképp ölte meg élettársát tavalyelőtt az albertirsai házában. A férfi hónapokig játszotta az aggódó családfő szerepét.

Forrás: Knap Zoltán

A Budapest Környéki Törvényszéken kedden reggel folytatódott a tárgyalása annak az albertirsai férfinak, aki 2019 augusztusában egy vita során megölte, majd a szomszédos lakatlan ház pincéjében elásta élettársa holttestét. P. Zoltánt szürke rabruhában, kéz és lábbilincsben vezették be a tárgyalóterembe.

Velem mindig aranyos volt, nem voltak közöttünk problémák. Ugyan havonta többször is hisztizett, de olyankor a családjával lehetett valamilyen konfliktusa. Féltékeny egyáltalán nem voltam, úgy egyeztünk meg, hogy ha van valami probléma kettőnk között, akkor azt megbeszéljük– magyarázta a korábban egy gépipari vállalkozónál munkavezetőként dolgozó férfi a bíróságon, aki részben bűnösnek is érezte magát.

A vád szerint miután P. Zoltán és felesége kapcsolata elhidegült, a férfi élettársi kapcsolatba került K. Évával. Megállapodásuk szerint a 42 éves nő a háztartást vezette, míg ő dolgozott, így eltartva kettőjüket. Bár a férfi számos ajándékkal elhalmozta, az ügyészség szerint rendkívül féltékeny is volt rá, amely miatt gyakran veszekedtek. Ennek hatására Éva közölte vele, hogy kilenc hónap együttélés után el akarja hagyni.

2019. augusztus 9-én egy családi összejövetelen voltunk. Másnap reggel megetettem a kóbor cicákat és a kutyákat, aztán a házba visszaérve azt hallottam, hogy Éva valakivel hangosan beszél telefonon a nappaliban. Nem tudtam, hogy ki lehet a vonal túloldalán, de Éva azt mondta neki, hogy „nem az ő vére vagyok”, itt fog hagyni és a pénzem sem érdekli. Amikor meglátott, hirtelen még a telefont is eldobta– emlékezett vissza a tragédia napjára az emberöléssel vádolt férfi, aki ekkor azonnal számonkérte élettársát az elhangzottak miatt.

Azt mondtam neki, hogy ha így áll a helyzet, akkor takarodjon is el. Erre ő nagyjából 70 centis távolságról szemen köpött. Ekkor éppen a kezében volt egy zsineg, amivel a szemeteszsákot szoktuk összekötni. Ezt kétszer is az arcomhoz vágta, de sérülést ezzel nekem nem okozott. Közben mindketten kiabáltunk, Éva pedig, miután még egyszer leköpött, belehuppant egy székbe

– tette hozzá a férfi.

A vád szerint P. Zoltán ekkor a zsineggel szándékosan megfojtotta Évát. A korábbi kihallgatásain mindezt ő is elismerte, de ezúttal először egy zavaros magyarázkodásba kezdett. Arról beszélt, hogy az ülő helyzetben lévő Évának csak a vállát szorította meg, és így próbálta felállítani a székből, aztán pedig már csak azt vette észre, hogy a nő össze esik. Ekkor pedig csak arra gondolt, hogy biztosan elájult. Eleinte azt állította, hogy a zsineget ő nem is használta, aztán mégis elismerte, hogy azzal okozhatta a párja halálát. Persze csak azután, hogy a bíró is emlékeztette: a szakértők szerint nyaki leszorítás okozta Éva halálát. A vádlott végül elismerte, hogy miatta történt, de azt is mondta, hogy nem szándékosan tette. „Harmóniában éltünk, nem csak én, de a családom is szerette őt” – tette hozzá.

– Néztem az arcát, beszéltem hozzá, de nagyon megijedtem. Még különben akkor amikor azt tapasztaltam, hogy nem lélegzik. Kiszaladtam az utcára, két szomszéd is lakik a közelben, de senkit nem találtam otthon. Aztán átvittem Évát a fürdőszobába, ahol a kezemből próbáltam adni neki vizet, de erre sem reagált. Ezután a menyem hívott, akinek hirtelen azt hazudtam, hogy Éva elment otthonról. Egy üzenetet is írtam a lányának a telefonjáról, amiben az állt, hogy talált itthon pénzt és elment itthonról. Aztán kikapcsoltam a mobilját – fejtegette a halk szavú kopasz férfi.

P. Zoltán ekkor ahelyett, hogy hívta volna a mentőket, inkább taxival dolgozni ment. Mint a bíróságon elmondta, nagyon megijedt, nem tudott normálisan gondolkodni, s ezt nagyon sajnálja. Aztán amikor hazaért, beszélni is próbált a már jó ideje halott Évához.

A nagy darab nő holttestét végül egy félkész, félbehagyott ház alagsorában elföldelte, s azt a látszatot keltette, mintha a nő elköltözött volna tőle. Sőt, Éva gyermekeivel együtt „próbálta” mindenütt keresni. Néhány hónappal később Éva eltűnéséről a lánya tett bejelentést, a holttestét pedig november 27-én találták meg a rendőrök egy keresőkutya segítségével.

– Az ágyról levettem egy terítőt, abba csomagoltam be a testét úgy, hogy a két végét bekötöttem. A lábainál fogva húztam ki a házból, a teraszon lévő lépcsőknél koppant a feje. A gödörbe arccal lefelé esett, a testére pedig tömörítés céljából még rá is léptem – zárta vallomását a férfi.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meztelenül mutogatják magukat a magyar DJ-lányok - nézze meg a képeket!

borsonline.hu

Kisgyerekes családapa halt meg a Nyerő Páros forgatásán

vg.hu

Medvegyev: Moszkva még az oxigénről is lekapcsolja a baltiakat

ripost.hu

Újabb információ derült ki Horváth Gréta új pasijáról

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek komoly lelki átakulást hoz a Rák újhold

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Most adtak ki újabb riasztást a meteorológusok: borzalmas, ami jön

borsonline.hu

Szabó Zsófi is ledobta a textilt, nagyon dögös friss fotóján

borsonline.hu

Élet és halál között lebeg Nikolett, a budapesti házomlásban megsérült táncos

További cikkek

Időjárás

Elkezdődött: Pokoli hőséggel tombol ma a kánikula

Tragédia

Újra gyerekeket szállít a tomajmonostorai halálbusz