Aktuális

Karácsonyi csodák márpedig vannak: az ünnepekre megspórolt pénzét hagyta el a család, mire egy tini megtalálta és visszaadta nekik

Bors

2020. december 16. szerda 17:00

Hiába javasolták barátai, hogy tartsa meg a könnyen jött zsebpénzt, nem hagyta magát.

Egy egész család karácsonyát mentette meg egy 14 éves liverpooli tini, miután megtalálta elhagyott pénzüket egy Sainsbury-üzlet előtt. Rhiannon Parkinson épp iskolába tartott aznap, amikor feltűnt neki a bevásárlóközpont bejárata előtt heverő pénztárca, amiben 700 font, azaz körülbelül

270 ezer forintnyi készpénz volt.

Parkinson barátai nagyon örültek, a tinit ezért arra ösztönözték, hogy tartsa meg zsebpénz gyanánt a könnyen jött kincset. A lány azonban ellenállt, és leadta a vevőszolgálaton a pénztárcát. Nem sokkal később be is futott az összeg két tulajdonosa: a csak Marie és Jonathan néven emlegetett páros.

Mint kiderült, a család a pénzt

gyermekeik karácsonyi ajándékára gyűjtötték össze.

Az egyébként autizmusban szenvedő Parkinsont most az egész környék hősként ünnepli – a megmentett páros még üdvözlőkártyát is küldött neki.

Csodálatos érzés tudni, hogy vannak még becsületes emberek.

– olvasható a kártyán, amelyet a tini kapott a családtól.

Rettentően büszke vagyok a lányomra, hogy a jó dolgot tette. Nagyon nehéz éven van túl, de ez visszaadta a hitét. Bárhová is megy, magával hordja a köszönőlapokat. Boldoggá teszi, hogy segíthetett valakinek: sőt, megmenthette valaki karácsonyát – nyilatkozta Parkinson édesanyja, Sarah.

A nő hozzátette: lánya autizmusa miatt könnyen irányítható mások által, ezért is hatalmas dolog, hogy ellenállt azoknak a biztatásoknak, miszerint meg kellene tartania a pénzt.

A tini köszönőlapok mellett persze ajándékokat, sőt, még némi pénzt is kapott a megmentett családtól.

További cikkek

Kamatstop

A kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál

KRESZ

Mozgáskorlátozottak helyén, tilosban parkolt Karácsony Gergely szolgálati autója - videó

Ez is érdekelhet