Aktuális

Gulyás Gergely: főhajtás illeti a magyar egészségügy valamennyi dolgozóját

Címkék
közélet

Bors

2020. december 31. csütörtök 14:31

Gulyás Gergely az atv.hu-nak adott szilveszteri nagyinterjújában azt mondta, a magyar kormány a garancia, hogy Brüsszel ne válhasson Moszkvává, és ma is az EU-csatlakozásra szavazna, nem lesz előrehozott választás. Szerinte Brüsszelben és az amerikai demokratáknál pezsgővel koccintanának, ha a jelenlegi kormány elveszítené a 2022-es választást. A kancelláriaminiszter szerint a Fidesz ma magabiztosan nyerne az ellenzék előtt, Soros ténykedése pedig elsősorban “nemzetbiztonsági kérdés”.

Elárulta ez volt: A rendszerváltás óta a legrendhagyóbb év. Az elmúlt száz évben gyakorlatilag a spanyolnátha óta olyan egészségügyi világjárvány nem volt, mint idén. Ez mindenre rányomta a bélyegét – ahogyan az emberek mindennapi életében, úgy a magyar, az európai és a világpolitikában.

Az első hullám után Orbán Viktor sikerről beszélt, Kásler Miklós történelmi érdemeiről, tisztelettel kalapot emelve az egészségügyben dolgozók, az orvosok, ápolók előtt. 

Tavasszal az első hullám után lehetett összegezni a tapasztalatokat, de akkor is mindig hozzátettük, aligha kerülhető el a második. Mindenféleképpen siker - ha ebben a kategóriában gondolkodunk -, hogy a magyar egészségügy képes volt mindenki számára az elérhető legmagasabb szintű ellátást biztosítani, mindenkinek jutott elegendő orvos, ápoló, kórházi ágy, lélegeztetőgép, gyógyszer, minden, ami jelenlegi tudásunk szerint elérhető és a koronavírus elleni védekezéshez szükséges. Ezért főhajtás illeti a magyar egészségügy valamennyi dolgozóját. 

Kitért arra is: 

Ők visszautasítják a “halálkampány”-vádat, illetve azt, hogy hogy az ellenzék a vírus oldalán állna. 

Ettől még a tény, az tény marad: úgy, hogy sem idén nem voltak, sem jövőre nem lesznek választások, a védekezésnek nem volt egyetlen napja sem, amikor az ellenzék akár csak azzal segítette volna a munkánkat, hogy nem minden energiáját a kormány és az egészségügy támadására, az ápolókat lejárató meghamisított kisfilmek készítésére fordítja. Miközben a kormány legfontosabb feladata a járvány közepette világos: biztosítanunk kell, hogy az egészségügyi védekezéshez szükséges minden feltétel adott legyen. Ha valaki megnézi a halálozási számokat, akkor azt látja, hogy Franciaországgal, Svédországgal, Horvátországgal vagyunk egy szinten. Ha az egészségügyi ellátórendszerünkről az elmúlt években elhangzott ellenzéki állításokat nézzük, akkor a magyar egészségügyi dolgozóktól naponta kérhetne elnézést az ellenzék, mert egy világjárvány alatt a svéd és a francia egészségüggyel azonos teljesítményre vagyunk képesek. Ez önmagában indokolja azt a soha nem látott mértékű orvosbéremelést, ami a hálapénz eltörlésével együtt január elsején hatályba lép, ahogyan az ápolók ebben a ciklusban megvalósuló 72 százalékos béremelését is.

És milyennel szándékozik beoltatni magát? Uniós amerikai Pfizerrel vagy a német CureVac, vagy orosz, kínai vakcina? 

Amilyen lesz. Az én és a nálam idősebbek kötelező gyermekkori védőoltásait a testvéri segítségnyújtás jegyében a Szovjetunió biztosította. Sem Amerikáról, sem az európai országokról, sem Kínáról nem feltételezem, hogy saját polgárainak millióit az egészségre káros vakcinával beoltaná. A három fázis során tízezreken tesztelik a vakcinát. Bármely engedélyezett vakcina kockázata összehasonlíthatatlanul kisebb, mint a vírusé.

További cikkek

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Horror

Évekig őrizgette neje holttestét a feleséggyilkos rém

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat