Aktuális

Félmeztelenül, az ország leghidegebb falujában állítana rekordot a magyar jégember

Bors

Létrehozva: 2020.12.27.

Komoly akcióra készül az extrémfutó. Januárban rekordot dönthet.

Csaknem egy évvel az előző rekordállítása után, jövő januárban újabb akcióval próbálkozik Szilágyi Zoltán. A 43 éves családapa korábban félmeztelenül futotta le a Mátrafüred és Kékes-csúcs közötti, oda-vissza összesen 23,2 kilométeres távot, mínusz 10 fokban, folyadékpótlás nélkül. Ezúttal Nógrád megyébe készül.

– Január 30-án Zabarra, az ország leghidegebb településére utazom, ahol ekkor bőven mínusz 10 fok alatt szokott lenni a hőmérséklet, de valamikor mínusz 20 fok alá is lehűl a levegő. Ebben az időben fogok futni ugyanúgy rövidnadrágban, félmeztelenül, frissítés nélkül annyit, amennyi belefér. De minimum a félmaratont tűztem ki magamnak, ami több mint 21 kilométer – vázolta a terveit a Borsnak Zoltán, aki nemrég volt is lent a helyszínen egy próbafutáson.

Elmondása szerint a nagy napon a helyi polgármester mellett Németh Lajos meteorológus is tiszteletét fogja tenni a a faluban. A korábban számos fegyveres testületnél és külszolgálatban is helytálló férfit a településen belül egy kijelölt, kicsivel kevesebb mint másfél kilométeres útszakaszon fog futni körbe-körbe.

Így készül a rekorddöntésre

– Rengeteget futok ilyen körülmények között, de az úgynevezett hidegterápiám része az is, hogy 9 fokos vízben fekszem a fürdőkádban több mint hetven percet, vagy éppen 4 fokban mezítláb állok a kövön 41 percet egy helyben – tette hozzá a magyar jégember, akinek a kislánya is szokott segíteni az erőnléti edzései során otthon: előfordul, hogy a nyakába ül, vagy éppen a hasára áll.

Zoltán 2022-ben szeretne eljutni a sarkkörön túlra, a norvégiai Tromsø-ba, ahol szintén félmeztelenül futna le egy félmaratont. De ezen felül a Himalája és az Antarktisz meghódítása is a céljai között szerepel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek