Aktuális

Ukrajnában meghaladta a nyolcezret a halálos áldozatok száma

MTI

Létrehozva: 2020.11.06.

Forrás: MTI

Nem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, péntekre is több mint 9700 új beteget azonosítottak, a járvány kezdete óta elhunytaké pedig új csúcsnak számító, kétszázat meghaladó napi esettel meghaladta a nyolcezret.

Eközben a parlament törvénymódosítást fogadott el, amelynek alapján helyszíni bírság szabható ki azokra, akik nem viselnek az orrot és a szájat is elfedő védőmaszkot középületekben vagy a közösségi közlekedési eszközökön.

Az elfogadott előterjesztés szerint a szabályszegésért 170 és 255 hrivnya, azaz körülbelül 1800 és 2700 forint közötti bírság szabható ki - közölte az UNIAN hírügynökség.

Denisz Smihal miniszterelnök pénteki parlamenti felszólalásában közölte, hogy a kormány nem tervezi teljes körű karantén, csak további szigorítások bevezetését.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter egy előző esti tévéműsorban közölte, hogy az úgynevezett hétvégi karantént minden bizonnyal már november 14-15-én be is vezetik. Szavai szerint ez azt fogja jelenteni, hogy csak

az élelmiszerboltok és a patikák lesznek nyitva, minden más bezár,

valamint a közösségi közlekedés fog működni.

A közölt adatok alapján az elmúlt napon 9721 új esettel 440 188-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig újabb rekordszámú, 201 áldozattal 8125-re. Eddig 195 544-en gyógyultak meg - előző napon több mint 10,7 ezren - és hosszú idő után először most csökkent az aktív betegek száma, több mint 1200 fővel, 236 519-re. Az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban, Kijevben viszont több mint ezerrel nőtt az igazolt fertőzöttek száma, meghaladva a 42 ezret, az elhunytaké pedig 14-gyel 841-re, miközben alig több mint 15 ezren gyógyultak ki eddig a betegségből.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek