Aktuális

Új bizonyíték került elő a meggyilkolt Balla Irma ügyében

Bors

2020. november 25. szerda 19:30

Amikor a jogerős ítélet után már mindenki azt hihette, hogy végre pont került a 2007-ben meggyilkolt Balla Irma-gyilkosság végére, újabb nem várt fordulatot vett az ügy. Új bizonyíték került elő, aminek hatására a Debreceni Ítélőtábla úgynevezett perújítási nyomozást rendelt el.

A Debreceni Ítélőtábla közleménye szerint olyan körülményt, eddig nem ismert bizonyítékot prezentált az elítélt, amit eddig nem vizsgált a bíróság. A perújítási nyomozás célja annak eldöntése, hogy az ügyben az elítélt által szolgáltatott adatokra tekintettel van-e helye perújítási eljárás elrendelésének. A rendőrségnek a perújítási nyomozást két hónapon belül le kell folytatnia. A Debreceni Ítélőtábla ehhez az iratokat az ORFK Bűnügyi Főigazgatóságának küldi meg.

A Nyíregyházi Törvényszék 2019 januárjában, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt D. Lajos vádlottat 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott anyagi gondokkal küzdött, ezért 2007 áprilisában a késő esti órákban, Debrecenben, a sértett házához ment, azzal a szándékkal, hogy az általa egyedülállónak megismert asszonytól pénzt és egyéb értékeket szerezzen. A telek kerítését megbontotta, majd a sértett lakrészének ablakán benézve látta, hogy a házban egyedül tartózkodik, és ébren van.

A kulcsra nem zárt bejárati ajtón bement és a nála lévő feszítővassal a sértett fejét megütötte, aki az ágyon hanyatt esett, majd több alkalommal ütötte az arcát, fejét. Ezt követően a feszítővassal a nyakára ütött olyan gégesérüléseket okozva, amelyek következtében Balla Irma azonnal meghalt. A vádlott ezt követően elvette a mobiltelefonját, MP3 lejátszóját és 20 ezer forint készpénzét, majd egy ronggyal letörölte a lakásban megfogott tárgyakról, kilincsről az ujjlenyomatát és a bejárati ajtót kulcsra zárva távozott. A holttestet Balla Irma másnap hazaérkező fia találta meg.

2020 februárjában a másodfokon eljárt Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletében a vádlott bűncselekményét nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérleteként minősítette. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az ítélőtábla szerint a vádlott bántalmazta a sértettet, de azt nem lehet kétséget kizáróan megállapítani, hogy kizárólag az ő bántalmazásának következtében hunyt el az asszony. Ezért nem róható a terhére a különös kegyetlenséggel elkövetési mód. Az ítélőtábla nem látta indokát a büntetés enyhítésének és súlyosításának sem. A cselekmény kísérletkénti minősítésével tartotta arányos büntetésnek az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztést.

Ismeretes: először Schönstein Sándort gyanúsították édesanyja meggyilkolásával, két év után azonban bizonyítékok hiányában felmentették. Ezután került a képbe az akkor frissen szabadult, munka nélküli férfi, D. Lajos, akinek a DNS-ét meg is találták a helyszínen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghalt egy kétgyermekes édesanya a Ryanair hibájából

origo.hu

Újabb sztár csatlakozott a szexuális szolgáltatásokat nyúltó OnlyFanshez! Nem is akárki!

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz

mandiner.hu

Le Soir: Novák Katalin felfrissíti Magyarország tizenkét év orbánizmus által megrongált imázsát

ripost.hu

Ezt műveli titokban a kutyád, amikor elmész otthonról

mandiner.hu

Karácsony Gergely üzent a dugóban ülőknek: ne nézzék a Hír TV-t! (videó)

origo.hu

Döbbenet, mire használnák a sisakot, amely jelez, ha viselője pornót néz

travelo.hu

Elképesztő látvány: Tengeri csillagok falják fel az oroszlánfókát

origo.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz (x)

borsonline.hu

„Anyu, anyu!” - Összeesett a Tisza-parton a vízbe fulladt fiú édesanyja

origo.hu

Horvátország tele van természettel…(x)

További cikkek

Bűntény

Kukába dobta kisunokája holttestét a horrormama

Vallomás

12 éven át erőszakolt meg az apám, attól féltem, meg is fog ölni