Aktuális

Nem bírta nézni a szenvedésüket, két koronavírusos betegét is megölte a főorvos

Bors

Létrehozva: 2020.11.30.

Forrás: AFP

Gyilosság gyanújával indított eljárást a német rendőrség az egyik esseni kórház főorvosa ellen.

A 44 éves orvos a vád szerint méreginjekcióval ölt meg egy 47 és egy 50 éves férfit, akiket intenzív osztályon kezeltek COVID-19-betegséggel.

Rendőrségi források szerint a letartóztatott férfi beismerte tettét, melyet azzal indokolt, hogy meg akarta kímélni a beteget és rokonait a további szenvedéstől. A Bild azt írja, az orvos tájékoztatta is a betegek családját az injekciók beadása előtt vagyis a rokonok tulajdonképpen beleegyeztek az eutanáziába.

A két betegnek állítólag egyéb krónikus betegségei is voltak, és az intenzív osztályon feküdtek, amikor orvosuk néhány nap különbséggel halálos adagban adott be nekik gyógyszert. Az orvos kollégái szerint február óta dolgozott a klinikán, és az azóta eltelt rövid idő ellenére sikerült munkatársai elismerését kivívnia. Egy kifejezetten gondoskodó orvosról van szó, aki szakmailag kompetens volt, és akivel szerettek együtt dolgozni, ezért értetlenül állnak az eset előtt.

Egyik kollégája elmondása szerint a főorvos nem bírta elviselni páciensei szenvedését, és minden bizonnyal meg volt róla győződve, hogy jót tesz.

Németországban a súlyos betegek egy tavalyi bírósági döntés alapján segítséget kérhetnek az életük befejezéséhez, de az nem világos, hogy ez történt-e ezekben az esetekben. Az esseni kórház közölte, hogy az orvost felfüggesztették, és rendőrséget támogatják a vizsgálatokban.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek