Aktuális

Német embercsempész robbantotta fel magát Vitnyéden

Bors

Létrehozva: 2020.10.28.

Fejbe lőtte magát, majd a nála lévő felrobbant kézigránát szétszakította a testét egy 52 éves német embercsempésznek Vitnyéd külterületén. L. Thomas Citroën gépkocsijában 5 szír állampolgárt próbált Ausztriába juttatni.

Egy akciófilmnek induló, de végül horrorba fulladó esemény rázta meg hétfőn kora délután a nyugodt, Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyédet, mi­után egy német csempészt intézkedés alá vontak a magyar rendőrök. A Bors megtudta, hogy L. Thomas egy magyar forgalmi rendszámú Citroën típusú személygépkocsival öt szír állampolgárt szállított és a 85-ös számú főút Ausztria felé vezető oldalán ha­ladt. A migránsok közül kettőt a csomagtartóban utaztatott, hármat pedig a hátsó ülésen.

Szír migránsokat csempészett

A gépkocsi vezetője kiszállt a járműből, egy pisztolyt és egy kézigránátot vett elő, majd gyalogosan elindult a zöld terület felé. A háromfős já­r­őr távolról követte, majd kevéssel déli fél kettô után jelentették, hogy a személy fejbe lőtte magát és a gránát a teste alá kerülve felrobbant. A gépkocsi utasai közül hárman elszaladtak, két főt a rendőrök a helyszínen elfogtak. Feltehetően azokat, akik a csomagtartóban voltak. Lapunk úgy tudja, hogy a magyar rendőrök golyóálló mellényt viseltek, és többször felszólították angolul és németül a menekülő német férfit, hogy álljon meg. A robbanást követően a zsaruk a helyszínt azonnal lezárták, ahová kiszállt a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regio-nális Nyomozó Ügyészsége is.

Szemtanúkkal beszélt a Bors

A helybelieket megrázták a történtek, Vitnyéden szinte mindenki erről beszélt:

Sosem láttunk vagy hallottunk ilyet, még a televízióban sem, nemhogy nálunk. Mikor megláttuk a felettünk köröző helikoptereket, és az elhúzó, szirénázó kocsikat, azonnal tudtuk, hogy nagy a baj, de hogy ilyen nagy, azt nem – mesélte a Borsnak egy helybéli asszony. Egy, az út mentén elhaladó autós is sokkoló eseményekről számolt be:

Arra araszoltunk, azt sem tudtuk, mi történt, csak a 20–30 autós rendőrkocsi-sorfalat. Aztán ott volt az az ember, de nem sok maradt belőle, konkrétan szinte a fél teste hiányzott, a fejéről nem is beszélve. Rémálmaimban sem akarom ezt látni – mondta a Borsnak a férfi. – Közben a helikopterek is köröztek felettünk, később tudtam meg, hogy a menekülteket keresték – mondta.

Ez is érdekelheti!

Dührohamot kapott, és késsel támadt a maszktagadó

Felkavaró fotók: sokkot kapott a vendég, amikor benyitott hotelszobájába – 18+

Férje autójának csomagtartójában, szúnyoghálóba tekerve találtak egy nőt Letenyén

Jugoszláv M75-ös kézigránátot használt

Az elfogott két migráns elmondta, hogy Szerbia felől érkeztek Magyarországra embercsempész segítségével, erdős területen gyalogoltak, majd egy gépkocsi felvette őket és azzal mentek ad­dig, míg a rendőrök intézkedés alá nem vonták őket. A Bors úgy értesült, hogy L. Thomas egy Wal­ter típusú 7.65 Browning marokfegyverrel lőtte magát fejbe és egy M75-ös jugo­szláv kézigránátot tartott magánál.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek