A koronavírus miatti karantén idején érdemes olyan ételek készítésében gondolkodni, melyek alapanyagai hosszú szavatossági idővel bírnak, esetleg már készételként sokáig elállnak.
Bizonyára ebben az időszakban többen, többször is a kedvező árú fagyasztott pizza mellett tették le voksukat. Esetében azonban időről időre rájön az ember, hogy az mégsem ugyanolyan, mint egy hagyományos, frissen készült pizzát fogyasztani.
A Daily Star ennek a problémának a kiküszöbölésére összegyűjtött néhány praktikát, melyekkel a legolcsóbb mirelit pizza is mennyei szintre emelhető.
Az oregánó egy pizzáról sem hiányozhat, ám a fagyasztott pizzák fűszerezését nem viszik túlzásba, így érdemes kifejezetten ezzel az édeskés, földes aromával hozzátenni a végeredményhez.
A fűszerek mellett a feltétek sem bőségükről híresek egy-egy fagyasztott pizza esetében, ami azonban kifejezetten kevés rajta, az mindenképpen a sajt. A sütési idő felénél szórja meg, hogy elkerülje a megégést!
A hagyományos olasz pizza tésztája ropogós, ám a fagyasztotté ebben a tekintetben is gyenge teljesítményt nyújthat. Ha sütés előtt egy kevés olajjal megkeni a tésztát, ropogós lesz a végeredmény.
Tálalás előtt állítsa grillező funkcióra sütőjét, és tegye be néhány percre a már elkészült fagyasztott pizzát. Ez ugyanis segít elkerülni a szottyos, nedves tészta lehetőségét.
Szigorúan a sütés után szórjon a kész pizzára friss bazsalikomleveleket. A fűszernövény frissességet ad az ételnek, és a kellemes ízvilágról is gondoskodik.
(via)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.