Aktuális

Vörös zónát alakítottak ki a Heim Pál Kórházban

Bors

2020. április 18. szombat 10:30

Hétfőtől már működik élesben is az új rendszer, amit a fővárosi Heim Pál Kórházban alakítottak ki a koronavírus-járvány miatt. A cél, hogy minél nagyobb biztonsággal szűrjék ki a kórházba vitt gyerekek közül azokat, akik esetleg megfertőződhettek a kórokozóval.

Forrás: Knap Zoltán

Vörös zónát alakítottak ki a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet udvarán a Magyar Vöröskereszt segítségével. Fontos tudni, hogy egy gyermeket csak egy szülő kísérhet az egészségügyi intézménybe.

A kórházba belépők először egy sátorba érkeznek, ahol a megfelelő kérdésekre válaszolniuk kell, melyekből kiderül, mik a beteg panaszai.

Dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekkórház fő­igazgatója a Borsnak elmondta: ha bármi olyan probléma merül fel, ami alapján egy gyermeket fel kell venni a kórházba, elvégzik a szűrését koronavírusra. Természetesen a gyanúra okot adó tünetek a gyerekeknél is ugyanazok, mint a felnőtteknél, tehát az orrfolyás, a magas láz, a nehézlégzés és a bágyadtság.

– A garatváladék levétele után 4–5 órán belül megszületik az eredmény, éjjel a labor nyitvatartási idejének függvényében ez változhat. A cél, hogy a fertőzött gyerekeket elkülönítsük a minél jobb ellátás biztosítása érdekében. A tegnapi sajtótájékoztatón a szervezők kijelentették, hogy a Magyar Vöröskereszt H-HERO egészségügyi gyorsbeavatkozó egységének eszközparkja és ellátási protokollja megfelel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) EMP Type 1 standardjának.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet