Aktuális

Reviczky Gábor: Szétdohányzott hangom van, mint Al Pacinónak

G. Sz.

Létrehozva: 2020.04.25.

Április 25-én 80 éves lett az Oscar-díjas Al Pacino. Itthon Végvári Tamás, Dörner György és Reviczky Gábor is belebújhatott a legenda bőrébe.

Al Pacino alakításaira az improvizáció, az erős gesztikulálás és az érzelmi telítettség jellemző. 

Ő minden színész számára etalon, már csak amit a Keresztapa-trilógiában nyújtott, az is felejthetetlen – mesélte a Borsnak kollégájáról Reviczky Gábor.

– A megboldogult Végvári Tomi évtizedeken keresztül adta a magyar hangját, nekem pedig teljesen olyan agyondohányzott, túlvilági hangom van, mint Pacinónak.

Egyáltalán nem volt nehéz őt szinkronizálni még fiatal korában sem, de a Dr. Halál című 2010-es filmben volt egy olyan jelenet a főszereplő bírósági tárgyalásáról, amikor semmit sem szólt, mégis egészen elképesztő energiák áradtak belőle – fűzte hozzá a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész.

Az operarajongó Al Pacino a Csillagok háborúja, a Kramer kontra Kramer vagy az Apokalipszis most főszerepét is visszautasította. De Pacino így is minden díjat megkapott, amit lehetett. Azon kevesek egyike, aki az Oscar-, a Golden Globe-, a Tony- és az Emmy-díjnak egyaránt büszke birtokosa

A szicíliai bevándorlók gyermekeként Bronxban felnőtt Al Pacino kedvenc étele nem is lehetne más, mint a spagetti és a fasírtgombóc. Tizenhét évesen eltanácsolták a művészeti főiskoláról, a következő tíz évben pedig szó szerint nyomorgott. Ez idő alatt volt jegyszedő, portás, küldönc, és újságkihordó is.

1972 - Francis Ford Coppola neki osztotta A Keresztapa egyik főszerepét, és a kritika szerint semmivel sem maradt el Marlon Brando mögött.

 1983 - A sebhelyesarcúban. Al Pacinónál hitelesebben talán senki nem  játszott a filmtörténelemben maffiózókat.

1992 - Egy asszony illata, amiért Oscart kapott. Al Pacino varázsának kevés partnernője tudott ellenállni, s bár soha nem nősült meg, hosszú kapcsolata volt Diane Keatonnal, ikrei születtek Beverly D’Angelótól, tíz évig pedig egy argentin színésznő volt a partnere. A hírek szerint most ismét szingli, miután februárban azért szakított vele 39 évvel fiatalabb izraeli párja, Meital Dohan, mert a nő szerint smucig volt vele.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek