Aktuális

Retteg az anya – Koronavírussal összefüggő betegség jeleit mutatta kétéves kislánya

Bors

Létrehozva: 2020.04.29.

Az állítólag szorosan a koronavírus nyomában járó betegség súlyos lázzal és kiütésekkel kezdődik, amelyek már teljesen elborították a kétéves lány testét. 

Forrás: pixabay

Egy névtelenséget kérő édesanya mesélt arról a sokkról, amit a napokban kénytelen átélni, gyermeke súlyos beteg, úgynevezett Kawasaki-betegségben szenvedhet. Az orvosok viszont ezt nem tudják pontosan megállapítani mert több kutatás szerint is kapcsolat van a COVID-19 és a Kawasaki-betegség között.

A betegség gyermekkorban a második leggyakoribb hirtelen kialakuló, spontán szűnő, teljes szervezetet érintő gyulladásos tünetekkel járó érgyulladás szindróma. 

Elhúzódó láz kíséretében akut nyálkahártya-, bőr-, nyirokcsomó-gyulladással és a közepes artériák gyulladásával járó megbetegedés. Jelentősége a súlyos, akár halálos kardiológiai komplikációk miatt rendkívüli, mely a szövődményes betegséget napjaink leggyakoribb szerzett gyermekkori szívbetegségévé teszi.

Az Angliában, Lancashire városban élő nő elmondása szerint lánya először a megfázás tüneteit mutatta, majd három nap múlva lilás, pirosas kiütések jelentek meg a testén. A vizsgálatokat már elvégezték a picin, de megnyugtató válaszokat nem kapott a nő. A gyerek ugyan lázas de nem köhög, nincs légszomja, tehát nem mutatja az összes, klasszikus COVID-19 tüneteket. Mégis az orvosok felhívták a nő figyelmét arra, hogy a Kawasaki-betegség gyanúja ellenére koronavírusos is lehet a pici. A pontos diagnózisra még napokat kell várnia a családnak.

Nem gondoltuk, hogy a kiütésnek bármi köze lehet a koronához de az orvos szerint lehet, hogy a vírust kapta el a kicsim. Értelmes választ eddig egy orvostól sem kaptam – mesélte a nő. 

Az interneten a nő több ilyen gyanús esetet is talált más országokban, a legtöbbet Spanyolországban. A spanyol hatóságok szerint a kiütés a koronavírus egyik tünete lehet, ami csak a gyerekeknél jelentkezik, erről már közleményt is kiadtak az országban.A szülőket figyelmeztetik: a gyerek testén ilyen foltok jelennek meg, tartsák a távolságot a picitől. Olaszországban is vizsgálják a bőrön megjelenő foltok és a koronavírus közötti kapcsolatot a gyerekeknél.

Az olasz hatóságok szerint sok gyereket kezeltek Kawasaki gyanúval az elmúlt hetekben, ami eredetileg egy Ázsiából behurcolt betegség. A kór az ötévesnél fiatalabb gyerekeket támadja meg, és a kialakulásnak pontos okát ma sem tudják az orvosok.

A lány időközben a gyógyulást jeleit mutatja, a foltok elkezdtek halványodni a bőrén és a közérzete is gyorsan javul. Mégis az anyuka válaszokat szeretne kapni, pontosan milyen betegségen eset át a gyereke. 

via

gyogyhirek.hu

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek