Aktuális

Nem akarnak foglalkozni a dokik a depressziós nővel, mondván: túl csinos, hogy bármi baja legyen

Bors

Létrehozva: 2020.04.28.

Elképesztő indokkal hárítanak az orvosok, amikor egy depresszióval és PTSD-vel küzdő fiatal nő kér segítséget tőlük. Szerintük aki ilyen ápolt és ilyen jól néz ki, annak garantáltan nincsen semmi komoly baja.

Túl szép ahhoz, hogy mentális betegségei legyenek - gyakorlatilag ezzel rázza le folyamatosan a brit egészségügyi rendszer azt a 31 éves, egygyermekes walesi édesanyát, aki 18 éves kora óta próbál segítséget kérni. Anno szorongást és depressziót diagnosztizált nála a háziorvosa, Jade Rowlands azonban mindig is érezte, hogy valami más áll mentális bajai hátterében. Mivel hiába járt orvosról orvosra, végül egy magánrendelésen jöttek rá, mi áll a háttérben. "PTSD-vel, poszttraumás stressz szindrómával diagnosztizáltak. A depresszió, a szorongás, a pánikrohamok csak ennek a melléktünetei. Kipróbáltam minden antidepresszánst és voltam tanácsadáson is. Elkezdesz egyet, de később már fizetned kell - így csak 10 alkalmad lehet" - magyarázta a Mirrornak.

Közzétette: Muddled Minds – 2020. március 11., szerda

"Gyakorlatilag azt mondták nekem, hogy nem érzik, hogy bármilyen terápiára is járnom kéne a megjelenésem miatt. A körmeim, a hajam, a sminkem miatt. Jó a megjelenésem. Tulajdonképpen úgy jött ki, mintha azt mondanák: túl csinos vagyok segítséget kérni. Sírva fakadtam" - idézte fel a pillanatot, amikor második támogatott terápiája végén (az első 18 éves korában volt) elküldték. Hozzátette: ugyan ezt követően megígérték neki, hogy három hónap múlva részt vehet egy újabb terápián, azonban azóta egy év telt el, és még mindig semmi nem lett a dologból.

Miután Jade-nek januárban két rohama is volt, úgy döntött: nem vár az évek óta nem érkező állami segítségre, és bármennyibe is kerüljön, magánorvossal kezelteti mentális betegségét. Mint mondja: a január volt a mélypont, ezáltal a furdulat pillanata is. Hála a professzionális segítségnek (aki ezek szerint nem a külsejét nézi csak), ma már egyre jobban van.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek