Aktuális

Nagyszerű hír: meggyógyult egy intenzíven kezelt, koronavírusos magyar kislány

Bors

2020. április 9. csütörtök 12:35

Csütörtökön 96-ra emelkedett a magyarországi koronavírus-gyógyultak száma. Köztük van az a hétéves kislány is, aki a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikáját hagyhatta el egészségesen - írja közleményében az intézmény. A gyermek még március 22-én került a klinika intenzív osztályára epilepsziás görcsrohamok miatt. Koronavírus-tesztje pozitív lett.

A kislány epilepsziája miatt január óta áll a klinika gondozásában. Március 22-én alapbetegsége miatt került az intézménybe, ahol állapota miatt altatásra és lélegeztetésre szorult. A légútbiztosítás során észlelt tünetek miatt végezték el nála az úgynevezett PCR típusú, vagyis a víruskimutatáson alapuló koronavírus tesztet, mely pozitívnak bizonyult. A kislány állapotában korábban nem utalt semmi koronavírus fertőzésre. A felvétele utáni harmadik napon, a megismételt mellkasröntgen során tüdőgyulladásra utaló jeleket észleltek.

A gyermek a nyolcadik napon került le a lélegeztetőgépről, tüdőelváltozásai gyógyultak, végül pedig gyógyultan távozhatott az intézményből.

A 7 éves kislányt az  egészségügyi dolgozók megfelelő védőfelszerelésben kezelték, emellett a családtagokon is elvégezték a koronavírus-tesztet, ami negatív lett.

* * *

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet