Aktuális

Egy hónapig tervezte új életét a milliárdos -  Ezekre költ majd a leggazdagabb lottónyertes

Bors

2020. április 28. kedd 11:30

Befektet, autót és házat vesz majd a nyereményből minden idők legnagyobb lottónyertese, aki nem számít állandó játékosnak.

Az ötös lottó legnagyobb nyereménye, 6,431 milliárd forint még március végén kelt el: egy nem is rendszeresen játszó szerencsés trafált bele a nyerőszámokba.

A nemzeti lottótársaságnál egy hónap után jelentkezett csak. Az elmúlt hetekben végig azon gondolkodott, hogy mit csináljon a hirtelen rászakadt temérdek pénzzel. Ez is kiderült abból a kérdőívből, amit az SZRT. kérésére, önként töltött ki. Beírta, hogy vidéken adta fel a szerencsés szelvényt, személyes dolgokra költi a pénzt, autót, házat vesz és szakértők segítségével befektet majd, vélhetően a pénzpiacon, állampapírokba és mű­kincsekbe. A nyereményből szűkebb családjának is jut. Más egyebet nem akart elárulni magáról. 

A milliárdos nyertesek amúgy sem beszédesek. Kivételt csak az egymilliárdos álomhatárt elsôként átlépô pár jelentette 1999-ben. Ôk, ha csak néhány mondatot is, de nyilatkoztak a sajtónak. Szavaik az akkor még létező Mai Nap című újságban jelentek meg.

 A harmincas éveikben járó szerelmesek egy nyugat-ma­gyarországi városban éltek. Öreg, szakadt japán autóval jártak, ezzel utaztak a fővárosba is kitölteni a Szerencsejáték Zrt.-nél a nyeremény átvételéhez szükséges papírokat. Pest felé, az autóban beszélték meg, mihez is kezdenek a felfoghatatlan összeggel. Egy Csepel kerékpárt vettek elsőként, mert az előzőt ellopták a lépcsőházukból. Társasházban laktak, a férfi Ausztriában dolgozott gyári munkásként, a nő hivatalnok volt – me­sélték akkor szűkszavúan az újságírónak, aki a hivatalos dokumentumok kitöltése után találkozott velük.  

A győri Andraschek László hajléktalanból lett lottómilliomos, 630 milliót nyert 2013-ban. A pénzből feleségével nyitottak egy cukrászdát, vettek balatoni nyaralót, autót vásároltak és sofőrt fogadtak. Viszont ma már nyoma sincs a fényűzésnek.

A cukrászda becsődölt, a nyaralót eladták, az autó sincs meg már rég. A Borsnak két éve nyilatkoztak, akkor már meglehetősen csalódottan. Pénzük nagy részét felélték, és már bánták, hogy szóltak ismerőseiknek a nyereményről. A feleséget pánikbetegség gyötörte. Napjainkban egy kis kertes házban élnek és állatokat gondoznak.  

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet