Aktuális

TOP7 furcsa divattrend az elmúlt 10 évből

Bors

2020. március 22. vasárnap 16:00

Mindenki tudja, hogy ha valami, akkor a divattervezők biztosan képesek minden héten egy-egy újabb őrült kreációval sokkolni az embereket. Van azonban, amikor még az ő fantáziájuk is túlzottan meglódul – vagy éppen előveszik azt, ami már egy évtizeddel ezelőtt is ciki volt.

7. Túlméretezett cuccok

Kimondottan kellemes pár számmal nagyobb pulóverbe bújni vagy egy hatalmas sállal bebugyolálni magunkat egy zimankós téli napon. Azonban a 2018-ban berobbant túlméretezettdivat-hullám ezt egy egészen extrém szintre emelte: ezek ugyanis már nemcsak hogy túlméretezett, hanem egyenesen mintha óriásokra szabott holmik lettek volna.

* * *

6.Zokni és szandál

Míg hosszú éveken keresztül csak nevettünk a szandál-zokni kombináción, pár éve lassan, de alattomosan valahogy bekúszott a divattrendek közé: először a nőknél jelent meg magas sarkú cipővel és fodros szélekkel párosítva, később már a férfiak is előszeretettel hordták a korábban csak kinevetett legendás párost.

* * *

5.Visszahajló cipő

Vitathatatlanul Lady GaGa hozta divatba az elképesztő cipőket az évtized hajnalán: addig nem létező sarkak és formák jelentek meg a vörös szőnyegen, különösen híres lett ezek közül a patára emlékeztető, szinte csak talpból álló kreálmánya, és visszahajló lábbelije. Ezeket aztán több di­vatikon is lemásolta, rövid ideig, aztán az utcai divatforgatagba is kikerült.

* * *

4.Extrém farmerek

A szaggatott farmerek létjogosultságát senki nem vitatja: tetszhet vagy sem, de bizonyos, hogy hosszú évtizedek óta szilárdan tartja magát. Azonban tavaly előtt jelentek meg azok az extrém változatok, amelyekre már sokaknak felszaladt a szemöldöke: ezek már nem is farmerek voltak, sokkal inkább szaggatások, amelyeket némi farmeranyag tartott össze.

* * *

3.Újra itt a 80-as évek

Csípőfarmerek, övtáskák, fodros hajgumik, apró napszemüvegek, platformtalpú sportcipők: észrevétlenül, de hatalmas energiával robbant be tavaly a 80-as és a 90-es éveket idéző nosztalgia. Amin pár éve még széles mosollyal csóváltuk a fejünket, az most nap mint nap szembe  jött velünk az utcán.

* * *

2.Átlátszó holmik

Két éve indult hódító útjára az átlátszó cipők divatja: ekkor kezdtek magas sarkú lábbeliket, sportcipőket és csizmákat is plexiből készíteni. A viselet elég kényelmetlen, ráadásul például a táskák esetében bárki beleshet azok tartalmába.

* * *

1.Szőrcipők

Amikor berobbantak a köztudatba a szőrmés csizmák, még mindenki csak elnézően fintorgott. Senki nem sejtette, hogy ezek még csak a kezdő lökések voltak: először a papucsok és szandálok, végül már a sportcipők is vastag szőrréteget kaptak.

További cikkek

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Meglepő elmélettel állt elő a gyerekek tömeges megbetegedéséről a magyar orvos

borsonline.hu

„Azt sem tudja, merre van arccal előre” - Sebestyén Balázs elmondta a véleményét Kulcsár Edináról

origo.hu

Az egész világon példátlan újítást vezettek be az Audi győri üzemében

szon.hu

Tombol az omikron - ennyi az új fertőzött Szabolcsban

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Hollandia az utolsó továbbjutó, a 15. helyen zártunk

origo.hu

Kérni sem kell, automatikusan jár a 25 év alattiak adómentessége

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

nemzetisport.hu

PL: sorozatban a negyedik bajnokiján maradt nyeretlen a Chelsea

origo.hu

Elfeledett kincsekre bukkantunk egy régi Renault-szalonban – képek