Aktuális

Szinte megállt az élet Budapesten a kijárási korlátozás első napján – fotók

Bors

2020. március 28. szombat 15:00

Forrás: Bánkúti Sándor

Hiába gyönyörű az idő, az embereknek most jobb, ha otthon maradnak

Bezárt üzletek, magányosan nyíló virágok, üres utcák. És ha mégis feltűnik valaki, biztosan sietős léptekkel halad a dolgára. A fővárosban szinte megállt az élet. Aki csak teheti, otthon marad vagy éppen hazafelé tart. A máskor roskadásig lévő terek magányosan és üresen állnak, csak kutyát sétáltatni merészkednek ki a belváros lakói.

Unatkozó munkások várják a vonatozókat

Sosem látott kép tárul az ember szemei elé, amikor belép a fővárosi Nyugati Pályaudvarra. A máskor tolongó sokaság helyett alig pár ember várakozik magányosan a járatokra. 

Egyedül bolyonganak a pályaudvaron a szakemberek is, utasokkal nemigen találkoznak napok óta. Az üres, hatalmas térben járatonként egy-egy utas száll le, csomagok nélkül, szájmaszkban. 

– Vonatonként két három ember jön, ők is valószínűleg a munkahelyükre sietnek. Már napok óta alig látni utasokat, üres az egész pályaudvar - meséli az egyik vasutas. 

A bejáratnál három fertőtlenítőt fújó ember csevegéssel és nevetéssel üti el a munkaidőt, ameddig talán arra téved egy utas, és kéri a fertőtlenítést. De a tapasztalatok alapján nem szeretnek kint lenni az utasok, mindenki fejét lehajtva iparkodik a biztonságot jelentő négy fal közé.

– A családomhoz megyek épp, csak így tudok segíteni nekik - mondja futtában egy férfi, aki épphogy eléri az induló járatot. 

Magányosan áll a Bazilika, néma csend a tereken

A kihalt város képe máshol is szembeötlő. Még a bevásárlóközpontokban sem találni egyetlen embert sem. A bezárt üzletek síri hangulatot teremtenek, senki nem vív öldöklő harcot az éttermeknél egy üres szék reményében.

Tovább sétálva még bizarabb a látvány, hiszen a Szent István Bazilika előtt is elfogja a magány az embert. Nincsenek fényképező turisták, és nincsenek fagylaltot nyalogató gyerekek. A kijárási korlátozást, egyelőre úgy néz ki, mindenki komolyan veszi, dacára annak, hogy végre beköszöntött a tavasz.

További cikkek

Bukás

Óriási bukás lett a baloldali aláírásgyűjtés: elkéstek és keveset gyűjtöttek

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Kormánypárti taxishoz szállt be Schmuck Erzsébet

origo.hu

Megérkezett a hóvihar - már Budapesten is havazik - videók

kemma.hu

Rendőrségi fotón ismerték fel magukat a tatabányai tinik, azonnal feladták magukat

origo.hu

9,4 milliárdot loptak a kriptovalutás pénzváltótól

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a koronavírusos francia játékos kiszökött a szegedi karanténból – sajtóhír

vg.hu

Bill Gates szerint sokkal súlyosabb világjárványok is jöhetnek

mandiner.hu

Franciaországban februárban fokozatosan feloldják a korlátozásokat

szon.hu

Pikáns jelenet - melltartóban táncol Barbi (videó)

origo.hu

Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány