Aktuális

Mikó István: Kérték, ne hagyjam el a lakásomat

K. Sz.

2020. március 24. kedd 07:30

Mikó István első színpadi szerepének slágerét írta át, hogy elővigyázatosságra buzdítsa a követőit. De az otthon maradásra buzdít Németh Kristóf is.

A lakás és az otthon új értelmet nyert az egész világ számára az eddig mintegy 16 000 halálos áldozatot követelő koronavírus következtében. A világon mindenhol hírességek próbálják felhívni az emberek, kiváltképp a családosok és idősek figyelmét arra, hogy igyekezzenek otthon maradni, ezzel is elősegítve a világjárvány minél gyorsabb levonulását. Magyarországon a Maradj Otthon kampányhoz csatlakoztak a hazai hírességek, akik otthonukba engedtek egy rövid bepillantást, hogy megmutassák: milyenek most a hétköznapjaik. Rúzsa Magdi, Ákos, Borbás Marcsi, Járai Márk csak néhány a több tucat név közül. De csatlakozott az előttük szólóhoz Németh Kristóf is.

Németh Kristóf több mint egy hete vonult önkéntes karanténba feleségével, Zitával és két gyermekével, Lócival és Levivel, ezzel is jó példát mutatva követőinek, miután országszerte vészhelyzetet hirdettek.

– Az egésznek a négy hónapos Levi örül a legjobban, hiszen mind a hárman folyamatosan körülötte vagyunk. Lóci elkezdte a távoktatást, segítünk neki mindenben, amiben tudunk. Az édesanyját – aki háziorvos – azonban a kialakult helyzet miatt tíz napja nem látta, de folyamatosan tartják egymással a kapcsolatot. Rengeteg finomságot főzünk, sportolunk otthon és este társasozunk. Fontos lenne, ha mindenki hasonlóan cselekedne a következő időszakban, hiszen annál hamarabb túl lehetünk ezen a járványon.

Sokan kreatív ötletekkel próbálják hasznosítani az idejüket a művészvilágban, erre az egyik legjobb példa Mikó István. A színész-szinkronszínész ugyanis egyik  szerepének kedvenc da­lát írta át.

Ez mekkora! Nem véletlenül imádom! Most kaptam Anikótól és Pistitől! Köszönet! Ebben minden benne, ami fontos! no meg a stílus! :) Hallgassátok szeretettel: Mikó István a Búsképű lovag legszebb dala az Álom dal - MA!

Posted by Mária Boross on Sunday, March 22, 2020

– Egyik első szerepem a La Mancha lovagja című musicalben volt, melyben Sancho Panzát alakítottam. Nagyon szerettem a karakterének az egyik dalát, amit most átírtam egy kicsit, ezzel a gesztussal is felhívva a figyelmet arra, hogy az emberek figyeljenek magukra jobban. A szeretteim rám parancsoltak, hogy maradjak itthon, ugyanis szerintük a veszélyeztetett korcsoportba tartozom már, bár én még nem érzem úgy, de meghajlok az akaratuk előtt – mesélte a színész.

A Halott Pénz is kiáll

A MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL főszereplői, headlinerei és fellépői ugyanazok, akik az igazi fesztiválok főhősei. „Egy olyan időszak elé néz nemcsak a zeneipar, de az egész ország, amire nem voltunk felkészülve. Ezért is különösen fontos az összetartás, az egymásra odafigyelés és az egymásért kiállás. Nehéz időszak vár ránk, amiben minden bizonytalan, de minden helyrehozható, akkor ha a közös gondolkodás megfelelően tart össze minket. Ezért is fontos ez a kezdeményezés” – mondta el Marsalkó Dávid, a Halott Pénz frontembere.

Az átírt dalszöveg

Az utcára ne menj ki már!
Mert hát a vírus is ott jár
A karantént tűrjed el némán
És most ne akard a ko­ronát!
A védőmaszk felvehető
Ha látod a távoli célt
Az ész, most csak az segít tovább
És ha mindeki mossa kezét
Törvényünk ez, ezt követem én
Mert így él a remény
A hitem az él és az vezet tovább
Mert ki fegyelmezett
Annak bármilyen göröngyös útja, nem lesz nehéz
Bízunk hát, mert ki gondolkodik, aki másokat is félt
Arra búja nem vár talán
Csak egy kis békesség, egészség

További cikkek

Népszavazás

A baloldali Political Capital szerint Karácsony és a baloldal össze-vissza beszél

Tragédia

Négymilliárdos kártérítést követelnek a Hableány-tragédia áldozatainak hozzátartozói

Ez is érdekelhet

kemma.hu

Helyszíni fotók: rommá törtek a kocsik a tatabányai halálos balesetben

ripost.hu

Ez csap le Magyarországra, már alig maradt idő felkészülni

origo.hu

A legendás Meat Loaf élete képekben

hirtv.hu

Súlyos károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

szon.hu

Sajnos ez történt az Északi körúton! Súlyos sérülésekkel szállították kórházba!

origo.hu

Ma van a Magyar Informatika Napja

mindmegette.hu

Mi legyen az ebéd ? 13 receptötlet, hogy hibátlan legyen a hétvégi ebéd

origo.hu

Nagyrécse ígérete: 20 négyzetméterből még bármi lehet

hirtv.hu

Inzultálta a HírTV stábját Márki-Zay kampánystábjának egy tagja

vg.hu

Februártól kötelező a koronavírus elleni oltás Ausztriában

hirtv.hu

Kábítószer-birtoklás miatt körözik az ismert magyar influenszert

origo.hu

Megállítottak egy autót a zalai rendőrök, őket is meglepte, mit találtak, amikor átnézték - fotók