Aktuális

Külön vásárolnak a 65 év felettiek Szlovákiában

Bors

2020. március 24. kedd 20:20

Valamivel kevesebben, de még mindig borzasztóan sokan veszítik éle­tüket Olaszországban, ahol 6 ezernél több halottat, 63 927 fertőzöttet és 7432 gyógyultat tartanak nyilván. Az országban szinte megállt az élet, kizárólag a létfontosságú termékeket és szolgáltatásokat biztosítják, minden más termelési tevékenység április 3-áig leáll. Nyitva maradtak az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak, de az összes hivatalt bezárták. Segítséget ajánlott Németország, betegeket vettek át kezelésre.

Forrás: reuters

21-en vesztették életüket Ausztriában

Ausztriában meghaladja a négyezret a koronavírussal fertőzöttek száma, az előző naphoz képest ez 19,3 százalékos növekedés. A halottak száma 21-re nőtt. A koronavírussal fertőzött betegek közül 130-at kórházban ápolnak, közülük 14-en intenzív osztályon vannak. A betegek nagy része (3813) házi karanténban van, mivel betegsége enyhe lefolyású. 

A legtöbb megbetegedést Tirolban (808) és Felső-Ausztriában (708) diagnosztizálták. Az osztrákok 95 százaléka betartja a kijárási korlátozásokat. Eddig 3679 feljelentést tettek a járvány megfékezésére irányuló intézkedések megsértése miatt. A legtöbb szabálysértés Bécsben, valamint Tirolban történt, ahol kimagasló a fertőzöttek száma. A szövetségi hadsereg katonái közül 19-en kapták meg a fertőzést.

A polgárőrség egy részét is mozgósítják. A tervek szerint háromezren vesznek részt a koronavírus elleni küzdelemben – jelentette be Klaudia Tanner védelmi miniszter.

Éjszaka tilos az utcán mászkálni Romániában

Szlovákiában újabb 19 embernél mutatták ki a Covid-19 fertőzés kórokozóját, és így 204-re emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség kedden. Igor Matovic, a szombaton beiktatott új szlovák kormányfő a járvány terjedése miatt kedden újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be, ezek közé tartozik, hogy az utcán mindenkinek kötelezően maszkot kell viselnie.

Vasárnaponként még az eddig szinte egyedüliként nyitva tartó élelmiszerüzletek, drogériák, trafikok és állateledel-kereskedések is bezárnak. A 65 évesnél idősebbek számára külön vásárlási időszakokat határoztak meg, ez reggel 9-től délig tart.

Romániában hétfő estétől életbe lépett a részleges éjszakai kijárási tilalom. Este jószerével csak rendőröket lehetett látni a nagyvárosok utcáin. 22 órától hajnali 6 óráig csak különösen indokolt esetekben szabad kimenni a lakásból, és akit az utcán megállítanak, fel kell mutatnia a munkáltató által kibocsátott igazolást, amely a munkahely és a lakhely közötti útvonalra érvényes, vagy a saját felelősségre kiállított nyilatkozatot, amely magyarázatot ad a lakás elhagyására.

Rövidebb nyitvatartás a horvát üzletekben

Horvátországban és Szlové­niában is nőtt a fertőzöttek száma. Horvátországban vasárnaptól betiltották a tömegközlekedést, és bezártak a piacok. Hétfőtől senki nem hagyhatja el lakhelyét, valamint az engedélyezett üzletek is rövidebb ideig tartanak nyitva.

* * *

További cikkek

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Tragédia

Megrázó részletek a nyíregyházi tragédiáról: a hátsó szélvédőn repült ki a szörnyethalt 22 éves anya

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Megszólalt a orvos: ez az omikron 9 tünete, ami kifejezetten az oltottaknál jelentkezik

ripost.hu

"Nem kellesz már, elhibáztad" - Máris fájdalmas szakításról énekel G.w.M

origo.hu

Kóbor kutya mentett meg egy tízéves lányt a fagyhaláltól Oroszországban

mandiner.hu

A Szabad Európa Rádió szerint is elszálltak az ellenzék népszavazási esélyei

delmagyar.hu

Megkéselte szerelmi riválisát egy férfi Szegeden

nemzetisport.hu

Videó: a furcsán futó matematikus bíró elvitte a show-t az Afrika-kupán

vg.hu

Zacher Gábor: megnyerheti a koronavírus elleni csatát Csollány Szilveszter

szon.hu

Szörnyethalt Nyíregyházánál: percekkel a tragédia előtt tette ki kétéves kisfiát (videó)

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 22.: Különös látomásokat, álmokat jeleznek a bolygók

origo.hu

Vidám fazon és 5 literes fogyasztás: teszten a magyarok egyik új kedvence