Aktuális

Koronavírus: megvan az első magyarországi gyógyult

Bors

Létrehozva: 2020.03.12.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Egy iráni diák felgyógyult a koronavírusból Magyarországon. Ő az első magyarországi gyógyult, aki ma elhagyhatja a kórházat.

– jelentette be az operatív törzs. 

Ma reggel nyolcig négy magyar állampolgár számára hatósági házi karantént rendeltek el a magyar határon. Mind a négy magyar állampolgár Olaszországból érkezett haza, de jelenleg nem minősülnek betegnek, ez csupán megelőzés – hangsúlyozta Müller Cecília tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján. 

Ezenfelül két román állampolgár belépését tagadták meg az országba, mert Olaszországból érkeztek. Továbbá két dél-koreai állampolgárt visszairányítottak Ausztriába, ők vonaton érkeztek a hegyeshalmi határhoz. Összesen öt határátkelőn folyik fokozott határforgalom ellenőrzés – jelentették be az operatív törzs sajtótájékoztatóján. 

Magyarországon a fertőzöttek száma csütörtökre 16-ra nőtt: 9 iráni, 1 brit, és 6 magyar állampolgár. 

A három új, karanténban lévő ember közül az egyik iráni, egy másik beteg Izraelben járt magyar férfi, és a harmadik egy nő, aki nem járt külföldön és nem is találkozott olyannal, aki külföldön járt a közelmúltban. 

Müller Cecília tisztifőorvos elismerte at ATV riporterének, hogy

a tizenhatodik koronavírus-fertőzött az az Izraelben járt magyar férfi, aki miatt ki kellett üríteni a Haller Gardens irodaház több emeletét is. 

Mint megírtuk: a UPC Magyarország egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírustesztje csütörtök délelőtt, ezért Budapest IX. kerületében lévő a Haller Gardens irodaházat ki kellett üríteni.

Kiürítik a Haller Gardens irodaház több emeletét Budapest IX. kerületében, mivel a UPC Magyarország egyik dolgozójának pozitív lett a

Szijjártó Péter korábban az M1 híradójának elmondta, hogy újabb magyar állampolgárokat zártak karanténba koronavírus gyanúval külföldön is.

Egy ember jelenleg Vietnámban van karanténban, mert egy fertőzöttel utazott együtt egy repülőgépen. Két magyar rekedt Auckland közelében egy tengerjáró hajó fedélzetén, illetve négy magyar a Maldív-szigeteken egy üdülőkomplexumban, amit a helyi hatóságok karantén alá vonták.

A kormány ma reggeltől időseknek szóló tájékoztató kisfilmeket is megjelentet, melyek a rádiókban, interneten és tévéken futnak majd, jelentette be a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkár csütörtökön az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján.

Arra kéri a kormány az embereket, hogy segítsenek, minél több időshöz eljussanak a tájékoztató anyagok. 

Az országos tisztifőorvos a házi karanténról elmondta, hogy

felirat lesz azoknak a lakásoknak az ajtaján, ahol olyan személyek vannak, akiknek karanténba kellett vonulnia.

Ezeket az embereket tilos lesz meglátogatni. 

Müller Cecília tisztifőorvos azt is kiemelte, hogy nagyon fontos a higiéniás szabályok betartása:

mossunk kezet! 

* * * 

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva találja!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek