Aktuális

Daniel Craig nem bízza kaszkadőrökre James Bond bunyóit

szs

2020. március 21. szombat 21:00

Harminchét esztendős volt Daniel Craig, amikor kipécézték a James Bond-filmsorozat főszereplőjének. Hírlik, 52 esztendős korában utoljára játszotta el a 007-es ügynököt, pedig remek formában van.

Forrás: AFP

Fájlalnánk, ha a brit színész valóban végleg kiírná magát a 007-es ügynök forgatókönyveiből, de minden­esetre sorra vettük, hányféle sportág révén vált kifejezetten muszklissá és alkalmassá a szerepre.

Tény, ritka fizikai kihívás a forgatás Craig számára, ahhoz képest például Roger Moore-é kutyafüle volt. A mai Bond-filmekben ugyanis sokkal több az akció, amit Craig nem bíz kaszkadőrökre, így viszont forgatás közben sok baleset érte. Arról nem is szólva, hogy a színész tudásával valódi sérüléseket képes okozni.

Craig két katonai önvédelmi rendszerbe is alaposan beleásta magát. Az izraeli Krav Maga-metódus lényege a több ellenféllel szembeni eredményes védekezés művészete, illetve a támadó puszta kézzel való harcképtelenné tétele.

E mozgásanyagot Darren Levine sajátíttatta el vele, aki amúgy Leonardo di Capriót is felkészítette néhány filmforgatás előtt.

Emlékezetesebb ügynökbalesetek

A brit színész a következő filmjeiben járt pórul: 2008, Quantum of Solace: bunyó közben a jobb vállában szalagszakadás. 2012, Skyfall: a riválisával megvívott dzsiudzsicu-ütközet közben mindkét vádlija elszakadt. 2016, Spectre: túl vehemens verekedés közben térde elülső keresztszalagja szakadt el. 2019, No Time To Die: futás közben bokacsonttörést szenvedett, emiatt is megműtötték.

A másik szakértő, a brit haditengerészet egykori kiképzője, Simon Waterson szerint nem volt olyan küzdelmi forma, amit Craig rövid idő alatt ne sajátí­tott volna el.

Dzsiudzsicuban és bokszban kifejezetten tehetséges, a thai-bokszsport könyök- és térdtechnikáiban is verhetetlen, és ezt a filmjeiben bizonyította is – mondta Waterson.

A Casino Royale készítése olyan kihívás volt, hogy a lelki és fizikai felkészülésem erősebb volt, mint maga a forgatás – nyilatkozta Craig, aki a film elkészülte után tudatta a menedzserével: három hónapra elvonul, pihenni, addig új ötletekkel ne álljon elő.

A színészt Roger Yuan kaszkadőr megismertette az MMA alapelemeivel is, sőt rábeszélte a 007-est arra, hogy kezdjen el jógázni, mert az megtanítot­ta a fizikai edzések nehézségeinek eltűrésére.

További cikkek

Interjú

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor: Február 15-től lépnek életben az új szabályok

Koronavírus

Jön az oltási igazolvány: Megérkeztek a részletes szabályok

Ez is érdekelhet

ripost.hu

120 rendőr, 57 helyszín: csaknem 100 milliós csalást követett el a veszélyes magyar banda

metropol.hu

Előkerült az esküvői videó: Horváth Gréta és Meggyes Dávid között már akkor sem volt felhőtlen a viszony – Videó!

origo.hu

Már Magyarországon is rendelhető az új Opel Astra, az árától hanyatt fog esni

magyarnemzet.hu

Ralf Rangnick leoltotta a cseréje miatt hisztiző Ronaldót

kemma.hu

Autó csapódott árokba Tatabányán

nemzetisport.hu

Női kézi: a Győr visszahívta az MTK-tól fiatal jobbátlövőjét

origo.hu

Emberi ürülékkel orvosolnák a műtrágyahiányt Észak-Koreában

life.hu

Gáspár Győző végre elmondta, mit jelent a "cigány kolbász"

life.hu

Hatalmas a botrány a női kézilabdacsapatnál: A hét elején két rejtett kamerát találtak az öltözőben

origo.hu

Barátságosan ölelkezik ez a férfi egy életveszélyes vadállattal, és eddig nem halt bele