Aktuális

Csókolom, Karcsi bácsi! Lezuhant egy repülő!

Bors

2020. március 6. péntek 11:30

Mentők, tűzoltók, a rendőrség és még mentőhelikopter is kivonult arra a kunadacsi mezőre, ahol a bejelentés szerint egy kisgép kényszerleszállást hajtott végre. A pilótának azonban hűlt helyét találták. Kiderült: teljesen sértetlen és békésen kávézik egy helyi kocsmában.

Forrás: Végh István

Nagyot néztek a helyiek, amikor rendőrautók, tűzoltók és egy mentőhelikopter rotorjának hangja verte fel a Kunadacs és Szabadszállás között elterülő mező csendjét. Egy kisrepülőt kerestek, ami a bejelentés szerint kényszerleszállást hajtott végre. Úgy tudni, a pilóta maga próbálta értesíteni a segélyhívó szolgálatot.

A nagy erőket felvonultató mentőegységek hamar be is futottak. De akadt egy bökkenő: csak a kétszemélyes kisgépet találták meg, a pilótának hűlt helye volt. A helyi gazda, Kőrözsi Károly nem messze a helyszíntől lakik, őt is felhívták, látott-e valamit:

– Azzal telefonáltak, hogy csókolom, Karcsi bácsi! Lezuhant egy repülő arrafelé, nem látta? Nagyot néztem, mondtam, hogy azért azt biztosan láttam, hallottam volna – mondta mosolyogva a férfi, aki ezután felkerekedett, és kisétált a mezőre, ahol ekkor már egy egész seregnyi ember állt:

– Akkor értek oda a mentősök, tűzoltók, rendőrök, de még egy mentőhelikopter is körözött a hely felett, de hát sehol, senki nem volt, a gép békésen, sértetlenül állt. Senki nem értette, hol lehet ilyenkor a pilóta – mesélte széttárt karokkal.

Azonnal keresni kezdték, hova tűnhetett. Végül a rendőrök találtak rá. Kiderült, hogy sértetlen és életveszélyben sem volt. Amíg keresték, ő a helyi kocsmában, mit sem sejtve kávézott a társával. A zsaruk ezután visszakísérték a kisgéphez a két férfit, akikről úgy tudni, rutinos repülők, a gépet vezető pilóta oktató, és motorhiba miatt szálltak le a rétre.

A gép még sokáig ott állt, kora este vitték csak el, Karcsi bácsi is kisegítette őket szerszámokkal:

– Nem tudom, hol beszéltek el egymás mellett a hivatalok, de a lényeg az, hogy senkinek nem lett baja – mondta nevetve. A rendőrség vizsgálja, hogy az eset kapcsán felmerült-e bűncselekmény vagy szabálysértés gyanúja.

További cikkek

Pucér

Ha nem látod, el sem hiszed, mit találtak a Google térképének böngészése közben!

Covid

Előtte állt az élet: fiatal magyar fiú halt bele a koronavírusba, semmilyen alapbetegsége nem volt

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a németek elhalasztanák a spanyolok elleni meccsüket

borsonline.hu

Előtte állt az élet: fiatal magyar fiú halt bele a koronavírusba, semmilyen alapbetegsége nem volt

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó

magyarnemzet.hu

Izraeli nagykövet: A zsidóságot hagyják ki a kampányból!

szon.hu

Mikrohullámú sütő égett egy nyíregyházi lakásban

origo.hu

Magyar kutatók találták meg a világ legkisebb szárazföldi csigáit

mindmegette.hu

Mustáros csirkeragu, ami olyan krémes és a szaftos, hogy elalélsz

vg.hu

Síbalesetben elhunyt a César-díjas francia színész

life.hu

Szakíthattak: "Úgy tudom, hogy különváltak az útjaik" - Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról nyilatkoztak barátaik

life.hu

Tragédia: egy magyar zenész háza égett le hajnalban Budapesten

life.hu

Gáspár Győző végre elmondta, mit jelent a "cigány kolbász"

origo.hu

Újabb fontos szakaszához érkezett a főváros legújabb hídjának kivitelezése - videó