Aktuális

A neurológus szerint a lélek a testen kívül mérhető

Bors

Létrehozva: 2020.03.08.

Dr. Gyürky Melinda neurológus szerint nem elég a testet, a lelket is gyógyítani kell a megfelelő hatékonysághoz. Ezért tanulta évekig a kínai hagyományos orvoslást, hogy azt a modern tudománnyal együtt alkalmazva fordítsa a betegei javára.

Vajon mennyire fér meg egymás mellett az ősi és a modern tudás a gyógyászatban?

– Ha a materialista alapú felfogás mentén kívánunk gyógyítani, csak az anyagi testtel foglalkozunk, azonban tudjuk, hogy a holisztikus gondolkodás szerint az ember nem csak fizikai részből áll, hanem energetikaiból és információsból is. Fontosnak tartom, hogy bár fizikai testben létezünk, önálló tudattal, szellemiséggel és lélekkel rendelkezünk, vagyis spirituális lények vagyunk – mondta a Vasárnapi Bors­-nak dr. Gyürky Melinda neurológus. A keresztény teológusok megfogalmazása szerint a lélek valami olyasmi, ami több a puszta testnél, és halhatatlan. Kérdés, vajon hogyan határozza meg a fogalmat egy egyébként hívő orvos?

– Energiaként képzelem el. Tudományos mérésekkel igazolható, hogy a lélek nem a testen belül van, hanem a testünket körülvevő morfogenetikus mezőkben. A testünket elektromágneses tér veszi körül, ezt régebben aurának is nevezték – magyarázza.

– Közép-Európában sokáig a materialista életfilozófia szerint szocializálódtunk, ami nehezítheti, hogy egy tágabb világnézetet valljunk. Ennek ellenére Magyarországon is egyre több orvos és ápoló nyitott arra a fajta orvoslásra, melynek keretében együtt alkalmazzuk a modern és az ősi módszereket. Az integratív orvoslás ügye kezd előrehaladni, amit az is bizonyít, hogy már egy éve megalakult a Magyar Integratív Medicina Szö­vetség. Dr. Gyürky közel három évtizeden át dolgozott a gyöngyösi kórház neurológiai osztályán, és azzal volt kénytelen szembesülni, hogy a betegei többségénél a legjobb esetben is csak a tünetek enyhíthetők, illetve a negatív folyamatok lassíthatók, ám valódi gyógyulás nem érhető el.

– Hiába próbáltam segíteni a Parkinson-szindrómás édesapámon, tehetetlen voltam. Miután öt évvel ezelőtt elveszítettem, rádöbbentem, ahhoz, hogy ténylegesen segíthessek az embereken, valami többre van szükség. Azzal szembesültem, hogy sok a hasonló állapotban lévő betegem, akik ráadásul egyre fiatalabban érkeznek a rendelőmbe. Ez világított rá, hogy a személyes tragédiámból kell erőt kovácsolnom. Így kezdtem el a kínai orvoslás rendszerével megismerkedni. Először csak itthon foglalkoztam vele, majd tavaly Kínába utaztam egy hónapra tanulni a Kundawell Orvoskutató Intézetbe. Azt vallom, hogy nem szabad a fürdővízzel együtt a gyereket is kiönteni. Természetesen a jót meg kell őrizni a nyugati orvoslásból. Kifejezetten fejlett például a kivizsgálási technológiánk, és fejlettek a gyógyszereink. Szükséges viszont a hagyományos szemlélet is, hiszen a modern orvoslás hatásfoka éppen a fizikai síkra való koncentrálás miatt korlátozott – világított rá a szakorvos.

Szerinte az ember ura önmagának. Minden fejben dől el, mindenki képes kézben tartani a biológiai folyamatait. A doktornő ugyancsak fontosnak tartja az akarat erejét, ezért mártózott meg egy ízben a jéghideg Balatonban.

– Szeretek szembemenni a saját félelmeimmel. A természetes víz egy fontos közegem a gyógyuláshoz és a természettel való eggyé váláshoz. A kísérletben segített egy speciális ruha, de megfelelő meditálással egyébként bárki képessé válhat arra, hogy akár ötfokos vízben is megfürödjön. A képzelet az egyik legfontosabb erő. Amit az emberi elme jelenidőben ki tud gondolni, az meg is valósítható – vallja az orvos. A neurológus éppen a hetekben debütált Az Óperencián túl című könyvével, amelyben az ősi tudás eredményességét osztja meg.       

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182649_auto_resized.jpg
origo.hu

Megszólalt a megcsalásról a Marics Petivel összehozott énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27728_resized.jpg?avcount=1714771817
origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184795_auto_resized.png
metropol.hu

Szandi elárulta évtizedek óta tartó házassága titkát: Sosem hinnéd, mi az

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186128_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Itt a vége, ezeknek a pártoknak sikerült összeszedniük az ajánlásokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184997_auto_resized.jpg
ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185104_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Gyurcsány egykori minisztere is felbukkant Magyar Péter mögött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27729_resized.jpg?avcount=1714771817
origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174010_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186133_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Nem bántam meg, hogy ezt bevállaltam” – tangás címlapfotón Majka felesége, Majoros Hajni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186662_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184870_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fantasztikus örömhírt jelentett be Szinetár Dóra, özönlenek a gratulációk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714771817
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/pMfUVbPq5nv4odW8oYVKy_zuJQiozIVH3tFgcaYzFg0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzczYjY2NGVkMjNmMDQxNDVhN2I1MjAzMjEwYTYxOGQ3.jpg
Szívszorító

„Szívszaggató volt ott állni” – három pici gyermeke énekelt László sírjánál, akiért egy ország fogott össze

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/fpE6tqwm5_BLyIjFCQPQaBWAZKAaKaX12Fz5KE7fU-g/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzlmZWYzYzIxMzJjZDQ3YTVhZjY4NDQ2ZmE1ZTUxOTkw.jpg
Közélet

Immár egyértelmű: Magyar Péter a baloldal mellé állt