Aktuális

TOP 7 Ikonikus magyar filmes mondat

Címkék
viccesfilm

Bors

Létrehozva: 2020.02.02.

Sok magyar film van, amelyik annyira betalált a közönségnél, hogy évek múlva is felemlegetik a legjobb beszólásait. Egy-egy ilyen idézet sokszor még az ismeretlenek között is cinkos összekacsintást eredményez. Összegyűjtöttük a kedvenceinket.

Az élet nem egy habostorta

A tanúban Pelikán József gátőr vonja le így a konzekvenciát. Bacsó Péter tíz évig betiltott filmremeke még számos társaságban gyakran idézett mondattal ajándékozott meg bennünket, hogy csak egyet említsünk pluszban: A nemzetközi helyzet egyre fokozódik. 

A hagymához is hagymát eszem

Az eredeti Hyppolit, a lakájban a Schneidert alakító Kabos Gyula lázad fel Csortos Gyula, a sznob alkalmazott ellen, akinek már nem bírja elviselni az úri házra – köztük az étkezésre – vonatkozó előírásait.

Hazajövök, üres a belem. Csupa ideg vagyok. Kaja sehol. Vacsora nincs. Balhé, az van.

A Csapd le csacsi! című Tímár Péter-filmben Gáspár Sándor fakad ki így filmbeli feleségének, Pap Verának. Az 1992-ben bemutatott szatírában nem ez az egyetlen mondat, amit máig emlegetnek a filmrajongók.

Sanyi, Sanyikáám! Uram, teremtőm, ez megdöglött!

Az Indul a bakterház minden második mondata helyet kaphatott volna az összeállításban, de talán mind közül a legismertebb a lókupec Patás, azaz Haumann Péter siráma, amikor elveszíti a lovát.

Az oroszok már a spájzban vannak!

A tizedes meg a többiekben Sinkovits Imre valójában azt mondja: „Már a spájzban vannak az oroszok”, mégis az előbbi változat maradt meg a köztudatban, amit azok is emlegetnek, akik a filmet sem látták.

Miért nem a Hufnágel Pistihez mentem feleségül?

A Mézga család rajzfilmsorozatán több generáció nőtt fel, ezért Paula sóhaja sokunknak ismerősen cseng. A férje, Géza pipogyasága miatt gyakran kesergő családanya szinte minden részben átkozta a sorsot, mígnem a végén kiderült, a sokat emlegetett Hufnágelből szélhámos lett…

Ízirájder, öcsém!

Az Üvegtigrisben Csuja Imre száját elhagyó mondat szinte önálló életre kelt. A Babettáján száguldozó, anyjával élő, macskatartó kemény legény figurája telitalálatnak bizonyult.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek