Aktuális

Tolvajnak nevezte Gyurcsányt a Jobbik elnöke

Bors

2020. február 9. vasárnap 12:23

Elgondolkodtató felvétel került a HírTv birtokába. Jakab Péter a Jobbik elnöke így beszél maradék párttársai között.

„Megcselekedtük azt, amit megkövetelt a haza és piszok nehéz volt. Piszok nehéz volt leülni azokkal egy asztalhoz tárgyalni, akik ellen egyébként létrejöttünk, mert a Jobbik tolvajok ellen jött létre valljuk be”, magyarázta Jakab.

A jelek szerint a pártelnököt nem zavarja az, hogy épp azokkal az erőkkel akarnak hatalomhoz jutni, akiket tolvajnak tart.

Az M1 kérdésére a párt sajtóosztálya nem cáfolta az elhangzottakat, de szerintük azokkal is képesnek kell lenniük az együttműködésre, akiktől világok választják el a Jobbikot.

A hanganyag a párt tisztújító kongresszusáról szivárgott ki. Ezen Jakab Péter a balliberális pártokra utalva úgy fogalmaz: azokkal menetelnek együtt, akik ellen létrejöttek.

„Megcselekedtük azt, amit megkövetelt a haza és piszok nehéz volt. Piszok nehéz volt leülni azokkal egy asztalhoz tárgyalni, akik ellen egyébként létrejöttünk, mert a Jobbik tolvajok ellen jött létre, valljuk be. Eközben nekünk már olyanokkal kell együtt menetelni a csatában akiktől világok választanak el bennünket” – mondta a hangvételen szó szerint Jakab Péter.

Jakab Péter a Hír Tv-nek arról beszélt, hogy az úgynevezett ellenzéki cukrászdában megtalálták a megfelelő receptet.

„Sikerült megsütni azt a tortát, ami minden választópolgárnak ízlik, úgyhogy azt gondolom, hogy ez a fajta ellenzéki cukrászda nagyon sok kedves vevőt be fog hozzánk csalogatni” – idézték a Jobbik elnökét, aki korábban erről a Hír Tévének beszélt.

A Jobbik 2003-ban alakult meg, radikális jobboldali pártként. Az áttörést számukra az jelentette, amikor 2006-ban több tüntetésen is megjelentek az akkori szocialista miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc lemondását követelve. A tüntetések erőszakosak voltak, a Gyurcsányék által irányított rendőrség lovasrohamot vezényelt a tömegbe, viperával támadtak a békés demonstrálókra többeknek maradandó sérüléseket okozva.

Ezért is érdekes, hogy tavaly Jakab Péter épp Gyurcsány Ferenccel és több baloldali politikussal közösen tett esküt a budapesti Parlament lépcsőjén. Aztán most meg tolvajoknak nevezte őket.

Naponta zsidóztak, cigányoztak

Jakab Péter korábban gyakran szidalmazta a cigányokat. Egy demonstráción például szó szerint ezt mondta:

„Tiltakoznak és ajvékolnak azok, akik úgy gondolták, hogy életük végig lehet élősködni rajtunk, lehet élősködni ezen a városon. Nekik üzenem, hogy ébred már a magyar! Bizony ébred! Lyukóvölgyben pláne ébred. Abban a Lyukóvölgyben, ahol a tisztességes magyar emberek megelégelték azt, hogy vannak olyan …honfitársaink?...vannak olyan mélyigénytelen emberek, akik úgy gondolják, hogy az adófizetők vérrel, verítékkel megkeresett pénzéből lehet dorbézolni meg mulatozni meg taxival bevásárolni járni”, fogalmazott egy rendezvényen.

A Jobbikban egyébként szinte mindennapos volt az antiszemitizmus: Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő 2012-ben listázta volna a zsidó parlamenti képviselőket, Kulcsár Gergely, a parlament akkori tagja a budapesti Duna-parton található holokauszt-emlékművet gyalázta meg, Szávay Istvánnak azért kellett lemondania mandátumáról, mert egy zsidó nő megverésével dicsekedett, Sneider Tamás esküvőjéről pedig olyan videó szivárgott ki, amelyen felesége náci karlendítéssel pózol.

A párt több tömegrendezvényt is szervezett, amely egyértelműen antiszemita indíttatású volt. 2013-ban egy rendezvényen a párt akkori elnöke Vona Gábor arról beszélt, hogy „ha Európa a ő (zsidók) lábukat fogja nyalni, mi akkor sem fogjuk”.

„Az izraeli honfoglalóknak, befektetőknek, térfoglalóknak, térhódítóknak keresniük kellene a világ másik részén célországot, mert Magyarország nem eladó”, magyarázta Vona.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet