Aktuális

Rázunat a kocsi a kétbalkezes tolvajra, az autó tulajdonosa mentette meg a bűnöző életét

Bors

2020. február 28. péntek 04:20

Vígjátékba illő jelenetbe csöppent az éjjel Horváth Roland. Autója, lopás közben a tolvajra zuhant, a bűnöző életét pedig Roland és a kiérkező egyenruhások mentették meg.

Egy Rejtő-regényben van ilyen fordulat – mondta a Borsnak a szerda éjjel történtekről Horváth Roland. A férfi különös zajra és éktelen ordibálásra ébredt budapesti, Helsinki úti lakásában. Hamar kiderült, hogy egy valóságos bohózat közepébe csöppent: a kocsija alatt ugyanis egy férfi feküdt, aki éppen Hondája aljáról próbált egy drága alkatrészt, a katalizátort meglovasítani. A többmázsás autó azonban rázuhant, a tolvaj pedig az életéért küzdött.

Kilógott a feje az alváz alól

– Kilenc körül lefeküdtünk aludni a párommal, éjfél körül pedig furcsa zajra keltem, a kutyánk is nagyon ugatott. Nem láttam semmit, de amikor kiabálást hallottam, kinyitottam az ablakot. Egészen közelről, a ház elől jött a hang – mesélt a Borsnak az elképesztő éjszakáról Roland, aki kirohant a kétségbeesett jajveszékelésre.

Döbbenten látta, hogy Hondája alatt egy férfi jajveszékel, feje és lába az alváz alól lógott ki.

– Ordította, hogy szedjél ki, húzzál ki! Akkor azt mondta, hogy beesett az autó alá. Itt már gyanús volt a dolog, a kocsi ugyanis ültetett, azaz mélyen fekszik az úton, beesni alá így aztán lehetetlen – magyarázta a kocsira mutatva. Miután beszaladt a házba a telefonjáért, a világítás fényében már látta: a férfi körül egy emelő, zsákok és szerszámok hevernek. Hamar világossá vált a helyzet: a férfi legkevésbé sem véletlen került a kocsi alá, sokkal inkább az alkatrészt igyekezett kioperálni belőle.

Megcsúszott a földön a kéziemelő

Azonban a süppedős talajon a kocsit tartó emelő megcsúszott, a többmázsás Honda pe­dig rázuhant: – Ezekben a kocsikban a katalizátor sokat ér, mivel platinából van. Nagyjából 150 ezer forint az értéke. Ekkor már tudtam, hogy ezt akarta kiszerelni, csak megcsúszott az emelő. Felkészült, mert a szerszámok körü­lötte voltak, még zsákokkal is körülvette magát, hogy az útról ne látszódjon, mit művel. Rögtön értesítettem a hatóságokat, mondtam is neki, hogy majd a rendőrök kiszednek. Ezután nem nagyon beszéltünk – mondta.

Kórházba vitték, aztán vallomást tett

A rendőrök és a tűzoltók is ha­mar a helyszínre értek, és a férfit végül nem sokkal később kiszedték a kocsi alól. A 44 éves K. Józsefet azonnal kórházba vitték, sőt, azóta ki is hallgatták, tettét beismerte. Roland elmondta, hogy nem ez az első ilyen eset a környékén, a hatóságok szerint ugyanis több ilyen bejelentés, érkezett, amikor autókatalizátort akartak lopni.

További cikkek

Gyilkosság

Hat családtagjával végzett a vérfertőző lelkész

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Ez is érdekelhet