Aktuális

Novák Katalin nyílt levele a főpolgármesterhez

Bors

2020. február 5. szerda 16:13

Elvárom, hogy olyan embereket nevezzen ki felelős beosztásba, akik nem gyalázzák mások emberi méltóságát – olvasható abban a nyílt levélben, melyet Novák Katalin, a Fidesz külügyekért is felelős alelnöke írt Karácsony Gergely budapesti főpolgármesterhez.

Novák Katalin a Facebookon is közzétett levelében emlékeztet, hogy január elsejétől éppen Karácsony személyes megbízásából párttársa, a szintén „párbeszédes” Jávor Benedek képviseli Budapestet és a budapestieket Brüsszelben. A Fidesz alelnöke arra kéri Karácsonyt, hogy időben vizsgálja felül ezen döntését.

Novák ugyanis a minap a Fidesz külügyekért is felelős alelnökeként Rómában találkozott Silvio Berlusconival, a Fidesz testvérpártja, a Forza Italia elnökével, Olaszország korábbi miniszterelnökével. Ezt a találkozót egy tweetben kommentálta igen kínos módon Jávor Benedek, Novák Katalin nyílt levelében erre reagálva írta: „(...)az Ön által frissen kinevezett Jávor Benedek egy primitív, ocsmány üzenetet tett közzé, mely Önökhöz is méltatlan”.

Jávor Benedek gyomorforgatóan gusztustalan bejegyzése a Twitteren jelent meg angol nyelven. Magyarul így hangzik: „Imádkozom, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és nehogy véletlenül egy ungabungaparti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett. A magyar családügyi államtitkár látogatása Silvio Berlusconinál #uramatyám #ungabunga”.

Mindig azt hisszük, hogy nincs lejjebb, de csalódnunk kell.

Novák Katalin emlékezteti Karácsonyt, hogy „kinevezése után azt mondta, hogy olyan főpolgármester szeretne lenni, aki azokat is képviseli”, akik nem rá szavaztak.

„Én 24 éve Budapesten élek, és nem Önre szavaztam. Joggal várom el tehát, hogy olyan embereket nevezzen ki felelős beosztásba, akik nem gyalázzák mások emberi méltóságát” – szögezte le Novák Katalin, aki bízik benne, hogy Karácsony elhatárolódik párttársa és személyes kinevezettje mocskolódó kijelentésétől, és olyanokat bíz meg a jövőben a budapestiek képviseletével, akik nem gyűlöletet szítanak. „Ha már Niedermüller Péter kirekesztő kirohanását megvédte, ne kövesse el még egyszer ezt a hibát!” – tette hozzá Novák Katalin.

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

kemma.hu

Rendőrt gázolt egy férfi menekülés közben Tatabányán

metropol.hu

Durva hideggel érkezik a hózápor, de van egy rosszabb hírünk is

origo.hu

A megengedett sebesség duplájával mértek be egy autóst a 4-esen, kártyával azonnal fizetett

magyarnemzet.hu

Szenzációs felfedezések várhatók a Turul-dinasztiáról

szon.hu

"Felszólított, hogy költözzünk ki, de hova? Már nincs is kedvem élni, de tudom, a fiamnak szüksége van rám..."

origo.hu

Titkos, aranyérme kincsre bukkantak Németországban

nemzetisport.hu

MU: Ha Martial hazudik, végleg meg kell szabadulni tőle – Ferdinand

origo.hu

Elképesztő ütemben nőnek a kriptopénzekkel kapcsolatos álláshirdetések

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

mandiner.hu

Betiltották a kritikai fajelmélet oktatását Virginiában

origo.hu

Elfeledett kincsekre bukkantunk egy régi Renault-szalonban – képek