Aktuális

Lefagyasztott holttestek Londonban: Regisztrált ragadozó rejtette hűtőbe Henit

B. B.

2020. február 25. kedd 10:00

Mint valami divatos rapsztár, úgy jelent meg a távkapcsolatot biztosító kamera előtt Zahid Y., akit két nő, köztük a magyar Sz. Henrietta meggyilkolásával vádolnak.

Sapkában, szürke hajpántban és dzsoggingban ült kamera elé Zahid Y., az a 35 éves férfi, akinek a fagyasztójában két női holttestet is találtak tavaly áprilisban, köztük a magyar családanyáét, Sz. Henriet­táét. Mint azt a Bors korábban megírta: a nő 2016-ban tűnt el, míg a másik asszonynak, a háromgyerekes anyának, MJ Mustafának 2018-ban veszett nyoma. A két holttest egymáshoz ragadva hevert Zahid Y. fagyasztójában a csendes kelet-londoni Vendom Close egyik lakásában.

A helyieket megdöbbentették a történtek, a helyi lapoknak a megtaláláskor azt mondták: furcsállják, hogy ennyi ideig rejtve maradhattak a testek, ugyanis úgy tudják, a ház tulaja regisztrált szexuális ragadozó volt, akit pártfogó is felügyelt. A férfit először csak a temetés megakadályozása miatt tudták meggyanúsítani, a holttestek ugyanis olyan szinten összeroncsolódtak a fagyasztóban, hogy képtelenek voltak megállapítani az áldozatok halálának okát. Mégis, alig egy hónapja végre fény derült az igazságra: a nőket megölték, testükön számtalan súlyos, vélhetően bántalmazásból adódó sérülést találtak, Zahidot pedig már gyilkosság miatt állították bíróság elé.

A férfi többször próbálta odázni a pert, korábban betegségre hivatkozva nem jelent meg a wimbledoni bírák előtt, most pedig első tárgyalási napján is csak videókapcsolattal volt hajlandó részt venni. A periratokból több adatra is fény derült: Henit valószínűleg már eltűnésekor, azaz 2016-ban megölhette a férfi, így a lány teste közel három éve pihent már a fagyasztóban, a férfi pedig gond nélkül élte mindennapjait a hátborzongató fridzsider mellett. A haláleset részleteit a bírák olyan szörnyűnek találták, hogy még a közvetlen rokonok előtt is zárolták azt. Heni ismerősei már korábban is attól tartottak, hogy az asszony egy sorozatgyilkos áldozata lett, aki korábban behálózta őt. 

– Az utolsó bejelentkezésekor még lelkesen mesélt az új, rejtélyes barátjáról, aztán eltűnt. Korábban is akadt már problémás kapcsolata, ahonnan szinte ki kellett menekíteni, ezért féltünk, hogy most is valami szadista hálójába került – mondták az ismerősök. Most, hogy Zahidot letartóztatták, remélik, megkapja méltó büntetését. – Bízunk benne, hogy mindkét gyilkosságért lecsukják, és soha többé nem jön ki – szögezték le a barátok.

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

life.hu

Ismert tévés oldalán vigasztalódott Csuti, többen is látták őket a Margitszigeten

metropol.hu

Lehull a lepel, erőszakos is tud lenni II. Erzsébet királynő

origo.hu

Nézegessen téli képeket a havas Budapestről

vg.hu

Közel kétezer, az oltást elutasító orvost függesztettek fel Olaszországban

kemma.hu

Halálos baleset Tatabányán: vélhetően rosszul lett az ütközés előtt az áldozat

origo.hu

21 nap alatt is leszokhat a dohányzásról

nemzetisport.hu

Holland Kupa: sorfalat álltak a csontrákkal küzdő játékosnak

vg.hu

Kiderült a halál oka, koronavírusban hunyt el Meat Loaf

haon.hu

Majdnem tragédiával végződött a magyar énekesnő vacsorája

mandiner.hu

Mégis volt magyar ellenállás a nácizmussal szemben? – Bartha Ákos új könyvéről

mandiner.hu

Parlamenti önéletrajzával szemben a jelek szerint nincs közgazdász diplomája az MSZP-s Bangónénak

origo.hu

Meglátta az egyetlen üres helyet a járdán, úgy parkolt le, ahogy csak a legnagyobb profik tudnak