Aktuális

Veronai buszbaleset - Három éve emészti a gyász a szülőket

H. N. Zs.

Létrehozva: 2020.01.21.

Virágokkal, mécsesekkel emlékeztek tegnap, a tragédia harmadik évfordulóján a veronai buszbaleset áldozataira. A gyászoló szülők megrendülten, egymásba kapaszkodva álltak azon a helyen, ahol utoljára láthatták gyermekeiket. Nemcsak a Mű­csarnoknál, az iskola emléktáblájánál is virágokat helyeztek el.

Forrás: Czerkl Gábor

Bár már három év eltelt, még mindig nem lehet tudni, hogy pontosan kik a felelősök a szörnyű tragédiáért. A Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, családtagjaik, tanáraik sítúráról utaztak hazafelé, amikor a busz Verona közelében lesodródott az útról, és a szalagkorlátnak ütközött, majd belecsapódott egy autópálya pillérébe és kigyulladt.

A balesetben 17-en vesztették életüket és 26-an megsérültek. A Nemzeti Nyomozó Iroda és az olasz hatóságok nyomozása során kiderült, hogy a sofőr olyan alvászavarral küzdött, amivel nem vezethetett volna. A tragédia után másfél évvel vádiratot nyújtottak be a magyar sofőr és öt olasz műszaki szakember ellen.

A buszsofőr jogi képviselője később azt állította, hogy a sofőr komoly fejsérülése miatt kételkedik abban, ő vezette-e a buszt a szerencsétlenség pillanatában. A családtagok karácsonykor  keresztekkel vonultak a buszsofőr háza elé, január 15-én pedig a buszos túrát szervező cég székhelye előtt demonstráltak.

Én nem emlékezem közösen a szülőkkel, csak egyénileg – mondta a Borsnak Szendrei Endre, az egyik áldozat hozzátartozója.

– Az, hogy ezzel a fájdalommal a szülőknek, hozzátartozóknak együtt kell élni, mindent elmond. A többi évfordulón sem fogunk tudni mást elmondani – tette hozzá Szendrei Endre, aki néhány szülővel azért harcol, hogy a jövőben ne történhessen ilyen tragédia.

Mi kaptunk egy pluszfeladatot azzal, hogy ezt el kellett szenvednünk. Amit teszünk, azért tesszük, hogy emiatt ne legyenek odafent többen – magyarázta Szendrei.

Az egyik édesanya a Borsnak elmondta, hogy a szülők csütörtökön Veronába utaznak, mert másnap lesz a tárgyalás. A Bors azt is megtudta, hogy szomba­ton a baleset helyszínén is megemlékeznek a tragédia évfor­dulójáról.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek