Aktuális

TOP7 rejtett szoba a Rushmore-hegytől a rejtélyes Club33-ig, amiről kevesen tudnak

Bors

Létrehozva: 2020.01.05.

Nem is hinnénk, hogy hány ismert nevezetességnek vannak a kíváncsi szemektôl rejtve maradt zugai. Persze ahhoz, hogy ezekbe bebocsátást nyerjünk, vagy sok pénz, vagy komoly protekció kell.

7.Club 33

Eredetileg a New Orleans-i Disneylandben, egy jelöletlen ajtó mögött nyílt meg ez a privát klub, ahová magánszemélyek 25 ezer dollár (7,5 millió Ft) fejében léphetnek be. S emellett még van egy éves, 12 ezer dolláros (3,6 millió Ft) tagdíj. Mégis akadt, amikor 14 év volt a várakozási idő a felvételre. Egyébként ez az egyetlen hely a játékparkban, ahol alkoholt lehet kapni. Hogy mi folyik ott valójában, azt csak a kiváltságosok tudják…

* * *

6.Szabadság-szobor fáklyája

New York szimbóluma is rejt egy titkos szobát, méghozzá a fáklya belsejében. Ám miután 1916-ban, az első világháborúban egy közeli robbantás miatt megrongálódott, már nem látogatható sem a helyiség, sem az azt körülvevő balkon. 

* * *

5.Trafalgar téri rendőrőrs

A londoni tér délkeleti sarkában, egy lámpaoszlopban alakítottak ki egy kis szobát, amelybe a Scotland Yard 1928-ban szereltetett föl egy telefont, hogy a rendőrök azon keresztül hívhassanak segítséget tüntetések idején. Hosszú évekig üzemelt, de ma már csak tárolásra használják.

* * *

4.Eiffel-torony apartmanja

Párizs 1889-ben megnyitott látványosságának tetején maga a tervező, Gustave Eiffel alakított ki egy apró, ám hangulatos apartmant, egy mini laboratóriummal magának, illetve olyan nagyra becsült vendégeknek, mint Thomas Edison. Ugyan sok milliárdos próbálta magának megszerezni, de senkinek sem adták el. Ma a látogatók csak bekukucskálhatnak az ablakon.

* * *

3.Waldorf-Astoria alatti vasút

A New York-i szálloda alatt húzódó vasútvonalat az előkelő, vagy éppen titokban ott tartózkodó hírességek használták. Mint például Franklin Delano Roosevelt amerikai elnök és utódja, Harry Truman. Ma is látható még a sínen egy elhagyatott szerelvény.

* * *

2.Rushmore-hegy

A négy elnök sziklába vájt szobra mögött – egész pontosan Abraham Lincoln feje mögött – található egy rejtekhely, az úgynevezett Titkok Kamrája, ahol az Egyesült Államok legfontosabb dokumentumainak, köztük a Függetlenségi Nyilatkozatnak és az alkotmánynak a másolata is megtalálható.

* * *

1.Empire State Building 103. emelete 

Az ikonikus New York-i épületben nemcsak a 102. emeleten van kilátó, hanem eggyel följebb is. Ám ide csak a személyzet és a VIP-vendégek léphetnek be. Érdekesség, hogy Taylor Swiftet például itt fotózták a Welcome to New York című számához.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek