Aktuális

Több ezer tevét lőnek ki ausztrál mesterlövészek, hogy megvédjék a vízkészletet

Bors

Létrehozva: 2020.01.08.

Forrás: AFP

Egyre elkeseredettebb eszközöket vetnek be Ausztráliában a hónapok óta pusztító bozóttüzek megfékezése érdekében. Az ország vízkészleteinek megóvásáért másodfokú vízkorlátozást vezettek be: mindössze napi nyolc perc zuhanyzást engedélyeznek a lakosoknak, a locsolást pedig tiltják, sokan azonban nem tartják be az előírásokat. A hét elejétől kezdve azonban jóval drasztikusabb lépéseket is megtettek.

Mesterlövészek szálltak helikopterekre, hogy megritkítsák a túlnépesedett vadállományt a kontinens déli felén. A tervek szerint  4-5000 tevét fognak kilőni, azonban a hatóságok kijelentették: a lehető leghumánusabban fogják ezt megtenni. A tevék jelenleg nagyobb hordákban vándorolnak, pont a tüzek és a szárazság miatt - így könnyebb őket levadászni, mint általában, amikor kisebb csordákban járják a tájat.

A tevék egyébként - jegyzi meg a New York Post cikke - akár 5 kilométerről is képesek kiszagolni a vizet a sivatagban, és egy állat akár 100 litert is képes magához venni egyszerre. A szakértők szerint nagyjából három évbe telik majd Ausztráliában, amíg a túlnépesedett tevepopulációt a megfelelő mennyiségűre csökkentik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek