Aktuális

Sokkolta Kunágotát lelkészük letartóztatása - Bíznak lelkészük ártatlanságában

B. B.

Létrehozva: 2020.01.20.

Kiállnak a kunágo­taiak a szexuális erőszakkal gyanúsított helyi lelkész, H. Gábor mellett.  A férfit másodszor jelentette fel a nevelt lánya.

Döbbenten sétálgatnak a ku­nágotaiak az üresen hagyott református parókia előtt, ahol nemrégiben még pezsgő hitélet folyt és a helyi lelkészpár élt.

Szilveszter óta azonban csönd honol a parókia körül, ugyanis akkor vitték el a rendőrök H. Gábor lelkészt, miután 14 éves nevelt lánya szexuális zaklatás miatt feljelentette. Azóta előzetes letartóztatásba helyezték, a falubeliek azonban képtelenek elhinni, hogy kedvelt lelkészük ezt tette volna.

Nemrégiben, alig egy éve érkeztek, a felesége az egyik iskola hittantanárnője. Mindig rengeteg gyerek járt hozzájuk, ismerőseink gyerekei is, de egyikük sem mondott rosszat róluk, így sokkolt minket ez az egész – mondta el a Borsnak egy helybeli asszony. A pár, bár elzárkózó éle­tet élt, rengeteg programot szervezett a helyi gyerekeknek.

– Tábort és eseményeket szerveztek, szerettek hozzájuk járni. Természetesen, ha bebizonyosodik, hogy vétkes, a legszigorúbb büntetés jár neki, de nem tudjuk elhinni, hogy a lelkész úr ilyet tett volna, így reméljük, hamarosan kiderül az igazság. Addig is mi hiszünk az ártatlanságában – szögezte le egy másik falubeli. 

Úgy tudni, nemcsak a helyiek, de hitoktató felesége is kitart férje ártatlansága mellett. Kiderült, a kamaszlány korábban is megvádolta nevelőapját, de állítólag akkor kiderült, hogy a történet nem volt igaz.

A lány azonban ezek után is a H. család tagja maradt, sőt testvérét is ma­gukhoz vették. A környékbeliek elmondták, hogy a lány pár hete el is tűnt.

– Nem sokkal a bejelentés előtt eltűnt, elszökhetett. Akkor sokan keresték, végül meglett. Akkor sem tudtuk, mi történt, csak örültünk, hogy épségben megkerült – mesélték. Azt egyelőre nem tudni, hogy a kamaszlányok jelenleg kinek a felügyelete alatt állnak.

A tanárnőt nem láttuk pár napja, lehet, hogy elment valahova, vagy bezárkózott – mondták. A férfi ellen nemcsak rendőrségi, hanem belső, egyházi vizsgálat is folyik.    

Visszaveszi az egyház, ha ártatlan

A református egyház az eset kirobbanása után közleményt adott ki. 
– A Békési Egyházmegye Elnöksége az ügy súlyosságára tekintettel H. G. lelkész ellen január 8-án fegyelmi eljárást indított, s ezzel egyidejűleg január 9-ével felfüggesztette a lelkészi szolgálatok végzése alól.

Amennyiben ártatlansága a rendőrségi vizsgálat során bebizonyosodik, úgy az ellene indított eljárást megszüntetjük, és a lelkészi szolgálatba visszahelyezzük.

Ha azonban a bűnössége bizonyítást nyer, úgy a fegyelmi eljárást lefolytatjuk ellene. A felfüggesztés ideje alatt a környékbeli lelkészek látják el a helyettesítési szolgálatokat – áll a közleményben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek