Aktuális

Németh Kristóf: Itt ez a tragédia, és közben ez az átkozott dolog, hogy a show-nak mennie kell - Kiosztották Gesztesi szerepeit

Fái

Létrehozva: 2020.01.14.

Beleznay Endre, Harmath Imre és Németh Kristóf szíve is belesajdult, de vállalták, hogy szeretett kollégájuk szerepében színpadra állnak. Tisztelettel adóznak az emlékének.

Forrás: Bánfalvy Stúdió

A Bánfalvi Stúdió három darabjában játszott főszerepet Gesztesi Károly. Akkor is éppen hozzájuk, a turnébuszhoz igyekezett, amikor megtörtént a tragédia. A társulat személyében családtagot veszített el, ezért is volt különösen nehéz a szerepeit másnak adni.

Még mindig nagyon nehéz megszólalni – mondta a Borsnak Horváth Csaba, a Stúdió rendező-producere.

– Ke­gyetlen ez a helyzet, lehetetlen úgy kezelni, hogy ne fájjon. Szinte együtt éltünk, a sok-sok utazás miatt. Mindannyian tudjuk, hogy Karcsit pótolni nem lehet. Igyekeztünk olyan kollégákat találni, akik méltón töltik be a helyét. Az előadásokat megtartjuk, őrizzük az emlékét.

A Páratlan párosban Beleznay Endre, a Nicsak, ki lakik itt?! című darabban Harmath Imre, a Miniszter félrelépben pedig Németh Kristóf veszi át a szerepét.

– Itt ez a tragédia, és közben ez az átkozott dolog, hogy a show-nak mennie kell – sóhajt Kristóf.

– Még soha nem kellett szerepet átvennem valakinek a tragikus távozása okán. Ambivalens érzés, mert ha Bánfalvy Ági és Horváth Csaba úgy lát­ja, hogy jó lenne, ha Karcsi szerepét én játszanám, az megtiszteltetés, de nehéz döntés.

Kértem egy kis gondolkodási időt. Egyeztetnem kellett a sa­ját színházammal, a Fórum­mal, és a Drá­ga örökösök sorozat forgatásával, és megkérdeztem a családomat, barátaimat is. Végül nagy alázattal mondtam igent.

Több ponton nehéz – folytatja Beleznay Endre.

– Karcsi központi figura volt, főszereplő, rá épített a Stúdió. Arra is gondoltunk, hogy nem játsszuk tovább a darabjait, de végül úgy döntöttünk, hogy folytatjuk. Karcsi mindig viccelődött, hogy ő száz kiló fölött van, én nyolcvan, a közönségnek fel kell dolgozni a húsz kiló különbséget.

Voltam ilyen nehéz helyzetben, Tahi Tóth Lacitól is vettem át szerepet, Halmos Aladárt a Meseautóban. Az ingébe bele volt írva, hogy Tahi. Bár nagy volt rám, de felvettem, szimbolikusan vittem tovább. Karcsi ruháját nem tudom felvenni, de igyekszem továbbvinni, és nem a színpadon gyászolni, mert a közönség nevetni akar. Keserédes helyzet, amiben igyekezni kell megfelelni. 

Nagyon nehéz – ért egyet kollégáival Harmath Imre.

– Főleg azért, mert az elmúlt négy-öt évben Karcsival játszottam minden darabban, volt olyan hónap, hogy huszonöt napot. Ennyire közeli kolléga szerepét átvenni még nehezebb. De a közönség azért jön be, mert szórakoztató darabot akar látni, ezért profin meg kell csinálni.

Minden mondat mögött a Karcsit látjuk. Szakmai, emberi becsületből, felelősségérzettel elvállalom, de amikor elkezdtem nézni a videófelvételt az előadásról, le kellett állítanom pár perc után, mert… nem ment.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek