Aktuális

Idióta: érmét dobott a repülőgép turbinájába, hogy szerencsés útjuk legyen

Bors

Létrehozva: 2020.01.03.

Forrás: Pixabay

Alaposan mellényúlt az a férfi, aki két érmét dobott egy repülőgép turbinájába, hogy jó szerencse kísérje őket az utazás során. A 28 éves kínai Lu Chao első alkalommal ült utasszállítón, így érthetően aggódott egy picit - így országa szokásai szerint igyekezett bebiztosítani magát. Mondanunk sem kell: a légitársaság jobbnak látta leszállítani a férfit - és a többi 160 utast - és átvizsgálni tüzetesen a gépet. A késlekedés egy napot vett igénybe, komoly anyagi károkat okozva a Lucky Air társaságnak - aminek egy részét végül peres úton hajtottak be az érmedobálón.

Lu Chao ügyvédje azzal védekezett, hogy a férfi alacsony iskolázottsággal rendelkezik, nem ismerte pontosan a repülés szabályait, és a beszállásnál senki sem figyelmeztette, hogy nem szabad ilyet tennie - ugyanakkor a bíróságot ez nem hatotta meg, mondván: a józan ész szabályai szerint pontosan tisztában lehetett volna vele, milyen veszélyes hülyeséget csinált Chao. 

Az ítélet szerint a férfinak végül átszámítva 5 millió forintot kellett fizetnie a légitársaságnak - ám a vállalat vesztesége ennél jó egymillióval magasabb volt - számolt be a döntésről a Daily Mail.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek