Aktuális

Európa legnagyobb Passiója készül

Bors

Létrehozva: 2020.01.10.

A Jézus szenvedésétörténetét és feltámadását bemutató Passióknak évezredes hagyománya van, most Meskó Zsolt rendező önkéntesek segítségével szeretné április 4-én bemutatni Európa legnagyobb Passióját a Papp László Budapest Sportarénában, ahol egy 70 méteres kereszt lesz az épület küzdőterén.

A szervezők a passiójátékokat közönségteremtőnek tartják, ezért önkéntes, amatőr színészeket hívtak meg az előadásra, akik között hangszerész, ötgyermekes anyuka, építészmérnök és könyvtáros is van. Jeruzsálem lakóit, a római katonákat, és az előkelőket olyan civilek fogják alakítani, akik szeretnének részt venni az év szuperprodukciójában. A szervezők február 26-ig, hamvazószerdáig várják a program internetes felületén a jelentkezések, többek között családok és iskolás csoportok is jelezték már a részvételüket. Jézust a Budapesti Operettszínház János Vitéz című előadásának címszereplője, György-Rózsa Sándor alakítja, aki számára nem ismeretlen a Megváltó szerepe.

– Többször volt szerencsém Jézust alakítani, többek között a Mária evangéliuma című darabban Győrben és Kaposváron a Jézus Krisztus Szupersztárban. Amikor két évvel ezelőtt Meskó Zsolt megkeresett ezzel a feladattal, másként érintett meg ez a felkérés, többek között azért, mert ebben a produkcióban nem beszélő szereplőként vagyok jelen. Itt Jézus, már nem kommunikál a körülötte lévő szereplőkkel, befelé figyel. Jómagam is vallásos neveltetésű ember vagyok, és a mindennapok során is ehhez tartom magam – mesélte a Borsnak a színész. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek