Aktuális

Brad Pitt és Jennifer Aniston egymillió dolláros esküvőn keltek egybe

Bors

Létrehozva: 2020.01.28.

A világon milliók drukkolnak, hogy újra egymásra találjon Brad Pitt és Jennifer Aniston. Az ezredfordulón ők voltak Hollywood álompárja, pedig házasságuk mindössze öt évig tartott. Angelina Jolie ugyan tönkretette az idillt, de a barátságukat nem tudta, s most talán épp új fejezet kezdődik a két filmcsillag kapcsolatában.

Forrás: AFP

2000. július 29. – a nap, amikor Hollywood első számú álompárja örök hűséget fogadott egymásnak. Az extravagáns esküvőt a kaliforniai Malibun tartották, a költségek a hírek szerint egymillió dollárra rúgtak – persze, ez nem okozott gondot Pittnek, aki 1999-ben negyvenmillió dollárt keresett a filmjeivel, Anistonnak pedig a Jóbarátok epizódonként 750 ezret hozott a konyhára.

A szertartásra több mint kétszáz vendég volt hivatalos, köztük Salma Hayek és Cameron Diaz, valamint Edward Norton, akivel Pitt a Harcosok klubjában játszott együtt. Aniston természetesen a Jóbarátok sztárjait is meghívta, akik a való életben is közel állnak hozzá, így Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry és David Schwimmer is láthatta, ahogy Pitt feleségül veszi kolléganőjüket.

Egyedül Matt LeBlanc hiányzott, aki akkor épp a Csinicsapat akcióban című háborús vígjátékot forgatta Budapesten. Nem volt ott az esküvőn Aniston édesanyja, Nancy Dow sem, akivel akkoriban a színésznőnek megromlott a viszonya. Dow ugyanis 1996-ban lánya bele­egyezése nélkül beszélt róla egy tévéműsorban, a köztük lévő feszültséget pedig csak tovább fokozta, hogy Dow 1999-ben könyvet is írt kettejükről, amit Jen határozottan ellenzett. Ezzel szemben Pitt a teljes családjának állta a repülőjegyét Malibura.

Magánéletüket féltve a nyilvánosságtól, a leendő házasok mindenkivel titoktartási szerződést írattak alá, az esküvő helyszínét biztonsági őrök vették körül. A szertartás előtt vonósnégyes szolgáltatta a zenét, majd helyi idő szerint este fél hétkor felcsendült a negyventagú gospelkórus, és a menyasszonyt oltár elé vezette az édesapja, John Aniston. Mielőtt kimondhatták volna a boldogító igent, kisebb felfordulást okozott, hogy Pitt öccse és tanúja, Doug elejtette a gyűrűt – ezt hamar orvosolták, és negyedóra múlva Brad és Jennifer már férj és feleség volt.

A szertartást követő fogadáson garnélarákot, kaviárt és minipizzát szolgáltak fel, Dom Pérignon pezsgővel koccintot­tak, miközben tűzijátékban gyö­nyörködtek. A luxusesküvő után Pitt és Aniston a Seychelle-szigetekre utazott, ahol a kettejüknek bérelt Fre­-gate-szigeten töltötték a mé­zesheteket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek