Aktuális

Végzetes tréfa Nagylókon: miniszteri elismerést kapott a gyanúsított

Bors

2019. december 3. kedd 04:20

A faluban köztiszteletben álló ember eszelhette ki azt az abszurd poént, ami egy ember életét követelte csütörtök hajnalban Nagylókon. A gyanúsított önkormányzati képviselő, aki közvetlen főnökeként osztotta a munkát az áldozatnak.

Nem csillapodnak a kedélyek azon a Fejér megyei településen, ahol néhány nappal ezelőtt a kocsma teraszán szigetelôszalaggal egy székhez kötöttek egy ré­szegen alvó négy­gyermekes apát.

Mint megírtuk: Göbölös Zsolt kihűlt holttestére tíz órával később, hajnali négy után találtak. Az elképesztő esettel kapcsolatban egy 30, egy 32 és egy 37 éves helybélit gyanúsítottak meg gondatlan em­beröléssel. Egyikük éppen az az önkormányzati képviselő, aki a közmunkásként dolgo­zó áldozattal napi kapcsolatban állt.

Nem cáfol a képviselő 

A harmincesztendős férfi 2014 óta testületi tag, a település futballcsapatában is játszik egy ideje. Néhány éve még belügy­miniszteri elismerést is kapott a település sikeres közmunkaprogramjáért, amiben a megkötözve magára hagyott Zsolt is dolgozott. Az érintett képviselőt a Borsnak tegnap délelőtt sikerült elérnie telefonon. A 30 éves férfit szembesítettük a gyanúsítással, kértük, hogy mesélje el, hogy a saját szemszögéből pontosan mi és miért történt, de udvariasan visszautasította az érdeklődésünket. Semmit nem cáfolt, de mint fogalmazott: a folyamatban lévő ügy miatt nem kíván nyilatkozni. Arra a kérdésünkre sem reagált, hogy az áldozat családja számíthat-e a megkeresésére, esetleg a bocsánatkérésére.

Tisztelte a főnökét

– Hallottuk, hogy róla van szó, de nem akartam elhinni, egyáltalán nem ilyennek ismertük. Sőt még most sem fér a fejembe, hogy éppen ő hogy tehette meg ezt velünk – fakadt ki a Zsolt gyermekeit négy éve a sajátjaiként nevelő Török Ra­móna.

A szerencsétlenül járt édesapa napi munkakapcsolatban állt az egyébként szintén többgyerekes gyanúsítottal, hiszen ő osztotta ki neki minden reggel a feladatot a hivatalban.

– Zsolt szerette és tisztelte ezt az embert, ezért nekünk ez most különösen nagy csalódás. Ezek szerint teljesen félreismertük – tette hozzá a megtört családtag.

Öt évet kaphat

Az RTL Híradó információi szerint az érintett képviselő a történtek után együtt utazott volna egy külföldi útra a polgármesterrel, de a rendőrök az utolsó pillanatban elvitték kihallgatásra.

– Hihetetlen, hogy képes lett volna így elmenni. Talán akkor még nem tudta, hogy mivel végződött a szórakozásuk. Azt is mondják a faluban, hogy a férfi már nem volt ott, amikor lekötözték, mások szerint pedig éppen ő volt az ötletgazda. Nem tudjuk, mi lehet az igazság, de jó lenne tisztázni – sírta el magát Zsolt gyerekeinek keresztanyja.

Úgy tudjuk, a szerencsétlenül járt 42 éves férfi édesanyja most hazautazik Sop­­ronból, hogy együtt intézkedjenek a méltó búcsúztatásról. Gondatlan emberölésért a gyanúsítottak egytől öt évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak. A nagylóki polgármestert tegnap egész nap próbáltuk elérni, ám hivatalában elhárították érdeklődésünket.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16506259_auto_resized.jpg
origo.hu

A magyargyűlölő Verhofstadt szerint botrányos, hogy a magyarok megkapják a pénzüket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/20305_resized.jpg?avcount=1696402509
origo.hu

Itt a váratlan amerikai beismerés Ukrajnáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16508039_auto_resized.png
metropol.hu

Négy vármegyére is elsőfokú riasztást adtak ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16508449_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Baltimore-ban többen megsebesültek egy lövöldözésben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16507698_auto_resized.jpg
ripost.hu

Épségben került elő az eltűnt 9 éves kislány

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16507715_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Elképesztő: kiszivárgott, miről beszélt a videóbíró az asszisztensével Szoboszlaiék jogtalanul elvett gólja után!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/20306_resized.jpg?avcount=1696402509
origo.hu

Rubint Réka párkereső műsorban szerepel - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16508168_auto_resized.jpg
travelo.hu

Az ágyi poloskák terjedése veszélyeztetheti a párizsi olimpiát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16505023_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szem nem marad szárazon: így néz ki most Baumann Péter sírja – fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16507754_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szörnyű tragédia: egy felüljáróról zuhant le a busz, legalább 21 ember meghalt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/10/QbjJVqSTjY4DSLkFctIn5O74E0g5aQZo4CRTGgPTj9o/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZjZDdkZjM2OTNmMjRjZDRhMmY5MjExYWJkYjVmNjdh.jpg
Sorozatgyilkos

Magyar óvodások játszanak a százhalombattai rém játékaival

https://cdn.borsonline.hu/2023/10/TCJTl564n4OShe8slxp1wvnMDWP413XUDm52y20W2ws/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc2ZTc0ZmVkNTYzMTQ4ODI5YTNjNjBlNWJjYWIwZGVm.jpg
Pomáz

„Videón láttam, ahogy lángokban állt a gyerekkori házam” – mondta lapunknak a pomázi tűz egyik károsultja – Videó