Aktuális

Szívszorító! Fogairól és szeme világáról is lemondott, csak hogy több időt tölthessen gyermekeivel

Bors

2019. november 13. szerda 14:00

A családanya választás elé állt: több idő szeretteivel, vagy fogai és látása épsége.

Eldugult orrára panaszkodott az a 37 éves Kerry Borlase, akinek problémájára közel egy év után jöttek rá. Mivel a felírt kezelés nem hozott javulást, szövettani vizsgálatra került sor, ami kimutatta, hogy egy hatalmas rákos tumor helyezkedik a nő orra és szemei között.

Borlase tumorát sikeresen eltávolították egy hónappal ezelőtt, most azonban sugárterápiára lesz szüksége, hogy a rákos sejtek ne térhessenek vissza. Nélküle 50% esélye van a rák kiújulására, a kezelés után pedig csupán 20%. Van azonban néhány előre kiszámítható következménye a kezelésnek: a sugárterápia megsemmisíti Borlase ínyét, és nagy valószínűséggel jobb szemére meg fog vakulni.

A nő úgy döntött, végigcsinálja a hat hetes kezelést, ugyanis ez tartja benne a reményt, hogy vőlegényével és három gyermekével több időt tölthet majd.

– Elképesztően pánikoltam, amikor a szövettan eredményére vártam. Amikor az orvos félrehívott, és közölte, hogy rákos vagyok, teljesen összeomlottam. Gyorsan beutaltak a műtétre, az orvos magabiztosan azt mondta az esetemre, hogy a tumort teljesen el fogja távolítani, ám 50% esély van a rák kiújulására – részletezte a nő.

– Rajtam állt, hogy ezután elvállalom-e a sugárkezelést, ami azt jelenti, hogy a felső fogsorom elveszítem, a jobb szememre pedig valószínűleg megvakulok majd. A tudat döntött, hogy ez 20%-ra csökkentené a rák visszatérését – folytatta Borlase.

Inkább elveszítem a fogaim felét, és vakulok meg, mint hogy magukra hagyjam a gyerekeimet, és eltemessenek.

– fogalmazott az anya.

Borlase tünetei még januárban kezdődtek. Orra olyannyira eldugult, hogy sehogy sem kapott levegőt. Emiatt gyakran pánikrohamai voltak, egy idő után pedig mindennapi életét is megkeserítette eldugult és már erősen váladékozó orra. Orvosról orvosra járva sokáig nem sikerült diagnosztizálni a problémát, míg egy specialista megerősítette, hogy tumor miatt keletkeztek panaszai. Borlase a rákos sejtek kimutatása után két héten belül átesett a sikeres műtéten, jelenleg a hat hetes sugárkezelésre vár.

(via)

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet