Csak kapkodjuk a fejünket, olyan forradalmi újítások vannak a mesterséges húsok piacán. A műhúsos hamburger már Magyarországon is kapható - a Bors csapata is letesztelte -, és lassan már a nyomtatott ételek is elérhető közelségbe kerülnek. Egy kaliforniai cég azonban még merészebb lépésre szánta el magát: levegőből fog műhúst készíteni.
Az Air Protein egész pontosan a széndioxidot kívánja proteinné alakítani - nagyjából ugyanúgy, ahogy azt a növények is teszik. Az eljárást egyébként még a NASA dolgozta ki a hatvanas években az űrhajósok táplálására, a kaliforniai vállalat azonban azt állítja: olyannyira tökéletesítették a folyamatot, hogy az hónapok helyett már csak órákat vesz igénybe - írja az Oddity Central.
A vállalat vezetője, Lisa Dyson szerint egyébként azt követően, hogy a növényi alapú műhúsokat egyre nagyobb körben ismerik és fogadják el, egyértelműen a széndioxid-alapú táplálkozásé a jövő. Mindez - mondanunk sem kell - fenntarthatósági szempontból is nagy lépést jelentene.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.