Aktuális

2020-as év: 4 nap szabadsággal 10 pihenőnapot szerezhet

Bors

Létrehozva: 2019.11.22.

Legyen előrelátó: már most stoppoljon le jövő évre pár fizetett szabadságot, mert egy kis okoskodással akár duplaannyi napot pihenhet!

Forrás: Pixabay

Igazán jól gazdálkodhat jövőre a szabadnapjaival, a hivatalos 5 hosszú hétvégéből egy pillanat alatt duplaannyit kreálhat. És még így is marad pár napja a köztes időkre pihenni. Idén három szombatot kellett ledolgozni, jövőre szerencsére csak kettőt kell. Augusztus 21. péntekre esik, így a nemzeti ünnep után mindenki kap egy pihenőnapot, amit 29-én, szombaton kell majd ledolgozni. 2020-ban a szentestét, vagyis a december 24-ét, ami csütörtökre esik, két héttel korábban, 12-én, szombaton kell majd letudni. 

Az első négynapos hétvégéből már rögtön 16 napot varázsolhat. Április 10. nagypéntek, így már eleve adott a 3 napos hétvége, de 13-a, hétfő viszont már hús- vét. Ha kiírja szabadságnak a nagypéntek előtti 4 napot, már eleve 10 napot pihen- het egybe. Ha még ennél is többre vágyik, akkor írassa ki magát húsvéthétfő után is négy napra, és így egy csapásra 8 kiírt szabadságból 16 napot kapott.

Május elseje pénteken lesz, előtte vegyen ki 4 napot, és kilenc napon át ünnepelheti a munka ünnepét. (Ápr. 25.–máj. 3.)

Pünkösdkor is bezsebelhet magának plusz pihenésre szánt  napokat, ha június elseje után kiveszi az utána lévő hetet. 4 nap rászánt szabadságból 9 napot élvezhet, május 30-ától egészen június 7-ig. 

Augusztusban is több mint két hetet szabadságon lehet, mert 20-a csütörtökre esik. Így ha előtte kiveszi a három napot és rászán utána 6 nap szabadságot, összesen 16 napja lesz, vagyis 15-től 30-ig nem kell belépnie a munkahelyére. Ez már bőven elegendő egy hosszabb családi nyaralásra. 29-e, szombat munkanap, feltétlenül írja ki! azt is szabadságnak. 

Október 23-a péntek, így van egy 3 napos hosszú hétvégéje. Vegye ki  előtte a négy napot, és mindjárt kilenc  lesz, ha az előző hétvégét is beleszá- moljuk. Ez már jobban hangzik, nem? 

Karácsonykor is okoskodhat a napokkal, de siessen, nehogy a kollégák legyenek a gyorsabbak. Szenteste, vagyis 24-e csü- törtökre esik, így hivatalosan is hosszú hétvégés lesz a kará- csony jövőre. De ha 24-e előtt kivesz 3 napot, és 27-e után is hármat, mindjárt 16 napig töltheti együtt az idejét szerettei- vel, és még a szilveszteri mulatságot is van ideje kipihenni. Összesen így december 19-étől 2021. január 3-ig lehet szabad.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek