Aktuális

15 éves lányt vittek volna András herceg bulijába - mindent tagad

H.P.

2019. november 20. szerda 09:30

November 18-án egy 31 éves nő, aki Jane Doe 15 álnéven mutatkozott be, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kártérítési pert indít, mert 15 évesen Epstein megerőszakolta őt.

Elmondása szerint 2004-ben egy iskolai kirándulás alatt New Yorkban megkereste őt az üzletember titkárnője, és beszervezte őt. Ezután elvitték őt Epstein magánrepülőgépével az Új-Mexikói Zorro nevű farmra, ahol a milliárdos szexuális erőszakot követett el rajta. 

A farmon tett látogatás után Doe meghívást kapott Epstein karib tengeri privát szigetére. Azt mondták neki, hogy András herceg is a vendégek között lesz majd. Erőszak áldozataként a 15 éves lány félt elmenni a privát szigetre. Doe a Zorro birtokot szé­gyenérzettel teli hagyta el.

Visszaemlékezése szerint nem csupán azért, mert valaki szexuálisan kihasználta őt, hanem azért is, ahogy ez megtörténhetett vele. – A valaha volt legbotrányosabb interjú, amelyet a királyi család egy tagja adott – ezekkel a szavakkal jellemzi a brit sajtó András yorki herceg interjúját, amely szombat este került adásba a BBC-n.

Köztudott, hogy a herceg jó barátságot ápolt Jeffrey Epstein amerikai üzletemberrel, aki nyáron fiatalkorú lányok sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt került amerikai börtönbe, ahol augusztusban holtan találták.

Egy 35 éves nő, Virginia Roberts Giuffre vádja szerint Epstein többször is arra kényszerítette őt 17 éves korában, hogy feküdjön le András herceggel, ám a BBC-nek adott ötvenperces interjúban II. Erzsébet másodszülött fia tagadta a vádakat. 

Támogatók nélkül

A KPMG könyvelőcég bejelentette, hogy megszünteti András által alapított Pitch@Palace nevű startup verseny évi 37 millió forintnyi támogatását. A Standard Chartered bankóriás szintén szakított a yorki herceggel, és az AstraZenec gyógyszergyártó is erre készül. A Hudders­field Egyetem diákjai időközben szavaznak arról, hogy leléptessék-e a herceget a tiszteletbeli kancellárságról, mivel szégyent hozott a felsőoktatási intézményre.

Elmondása szerint pontosan emlékszik a nő által megnevezett dátumra, mivel akkor lánya, Beatrix születésnapját ünnepelték egy pizzériában. Azt is állította, hogy „sosem bulizott”, és mindig is kerülte a nyilvános enyelgést. András pár órával a beszélgetés után édesanyjának azt ecsetelte, hogy az interjú nagyon sikeres lett, a szakértők azonban igazi PR-katasztrófaként mi­nősítették azt.

Többen azt kritizálják, hogy a herceg semmiféle részvétet nem mutatott Epstein áldozatai felé. A Sky News felmérése szerint a tévénézők mindössze hat százaléka hitt abban, hogy András igazat mondott a BBC Newsnight interjúban. Ötvenegy százalék szerint nem mondott igazat, és 43 százalék nem tudja.

Gloria Allred, Epstein három áldozatának ügyvédje szerint Andrásnak eskü alatt kellene vallomást tennie az FBI előtt. Lehetetlennek tartja, hogy a yorki herceg nem látott semmi gyanúsat, és nem tudott arról, hogy Epstein körbevette magát 18 év alatti lányokkal.

Horror Év 2

1992 után 2019 lehet II. Erzsébet legrosszabb éve. 1992-ben András elvált Sarah Fergusontól és Diána hercegnő nyilvánosságra hozta problémáit Károllyal. Ez az év a mostanában betegeskedő 98 éves Fülöp herceg januári autóbalesetével kezdődött. Folytatódott Harry és Vilmos ellentétével, és András borzalmas interjújával a múlt hétvégén. Megkérdőjeleződött a királynő hatalma a családja felett. Bár a királynő igyekszik mindenben támogatni Andrást, a kirobbant botrány külföldi értesülések szerint rendkívül megviseli a 93 esztendős uralkodónőt. – A királynőn nagy a nyomás. Mindenkinek azt mondja, hogy jól van, mert mindig ezt csinálja. De már 93 éves, és megviseli a botrány, mindenki aggódik érte – árulta el egy bennfentes a The Sunnak.

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

vg.hu

Az ózonterápia is sikeres lehet a koronavírus kezelésében

ripost.hu

Ezeken a helyeken esik a hó – mindenki vigyázzon, aki autóba ül

she.life.hu

Olyan régóta vagyok egyedül, hogy már nem emlékszem, milyen párkapcsolatban élni

vaol.hu

A jegyváltástól a pontatlanságig – Sok kritika éri az új szombathelyi szolgáltatót

origo.hu

Generációs kapcsolatot mutattak ki a dohányzás és a testzsír között

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

kemma.hu

Busz akadt el a tatabányai halálos baleset helyszínénél

hirtv.hu

Orbán Viktor: Kulturális expanzióban vagyunk, válság ide, vagy oda + videó

bama.hu

Megfenyegették a kozármislenyi háziorvost az oltások beadása miatt

origo.hu

Súlyos autóbalesetet okozott Arnold Schwarzenegger - fotók