Aktuális

Elhagyta az anyja a szem nélkül született kisbabát - most új otthont keres

Bors

Létrehozva: 2019.10.15.

A ritka betegséggel született csecsemőnek új apára és anyára lenne szüksége.

A kis Szása áprilisban született, de már a születése után elhagyta őt a fiatal édesanyja. Az oroszországi árvaházban élő nő úgy döntött, megválik gyermekétől, mert nem érzi magát késznek arra, hogy egy ilyen súlyos betegséggel született gyermeket felneveljen. A szibériai Tomszk városában élő pici egy ritka, úgynevezett SOX2 szindróma egyik szélsőséges változatában szenved, de ezen kívül teljesen egészséges a gyerek.

– Nem különbözik más gyerekektől, ugyanúgy játszik és mosolyog, mint minden más egészséges kisbaba – meséli a gyereket ápoló nővér. 

Az örökbefogadási listán a babát “békés, mosolygó, csecsemőnek” nevezik. Az anyja már a kórházban aláírta azokat a papírokat, amiben lemond a gyermekéről, az apjáról nincs semmi információ. A hatóságok elsősorban orosz szülőknél szeretnék elhelyezni a kisfiút, de ha ez nem sikerül, akkor hajlandóak külföldi párokkal is egyeztetni. 

Csak három olyan gyerek él a földön, akiket ezzel a betegséggel diagnosztizáltak, bár ez a kis Szásának sovány vigasz a boldogságra. Egy gyerek Skóciában, egy másik pedig Ausztráliában éli mindennapjait ezzel a ritka betegséggel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek