Aktuális

Bűnbocsánat nélkül halt meg Szita Bence gyilkosa

Bors

2019. október 1. kedd 05:00

A sors beteljesítette azt, amit egy emberként kívánt az ország: immár egyetlen tagja sem él a Szita Bencét bestiális kegyetlenséggel meggyilkoló triónak. A hármasból utolsóként Kertész József ereszkedett a pokolba.

Forrás: Vaskó Tamás

Ahogy korábban megírtuk, hosszan tartó betegség után a tököli rabkórházban meghalt Kertész József, a 11 éves Szita Bence utolsó életben maradt gyilkosa. Polcz Erika még 2017 januárjában mellrák, míg Bogdán József idén júniusban tüdőrák következtében vesztette életét.

A Bors információi szerint Kertészt már jó ideje nem látogatták, lánya és volt felesége megtagadta őt, nem tudtak neki megbocsátani, így a halála előtt sem búcsúzott el tőle senki a családtagjai közül.

Túlélte a hóhérokat

– Teljesült a régóta hangoztatott álmom, sikerült túlélnem Bence gyilkosait. Végre beteljesedett az elégtétel, és hosszú idő után, Kertész halálával elkezdődhet a lelki megnyugvás időszaka. Az élet szerencsére igazságosan leosztotta a lapokat és végrehajtotta a halálos ítéleteket – magyarázta a Borsnak Bence nevelőapja, aki borzasztóan nehéz időszakon megy keresztül. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Gyöngyi Sándor daganatos megbetegedéssel harcol.

– Ugyan a hasnyálmirigyrákot egyszer már nemrég leküzdöttem, másfél hónapja sajnos áttétek alakultak ki a májamban. Másodszor kell szembenéznem a gyilkos kórral, de a jó hír olyan pluszerőt és energiát ad, ami biztosan elegendő lesz ahhoz, hogy ismét felülkerekedjek a betegségen – mondta az 53 éves férfi.

A nevelőapának most újabb kezelésekre kell járnia. A kemoterápia emberpróbáló mellékhatásokkal jár, amiket férfiasan és méltóságteljesen visel. Mint mondja, ki akar mászni a gödörből, s ahogy korábban is említette, a gyilkosok halálhíre többet ér számára egy kemoterápiás kezelésnél.

– Erős dózist kapok, amitől nagyon nehéz a mozgás. A lányommal élek, ő minden segítséget megad a hétköznapokban – tette hozzá.

Az utolsó interjú

Kertész Józseffel a Bors készített interjút utoljára, idén júliusban. A kába, látszólag összetört férfi akkor azt mondta: négy éve beszélt utoljára a lányával, azóta semmit nem tud a családjáról. Ezen pedig vélhetően ő maga sem csodálkozhatott, hiszen a kegyetlen gyilkosság előtt durván terrorizálta és bántalmazta is őket, felesége ezért vált el tőle.

Mostohája tervelte ki

2012. október 29-én tűnt el  Szita Bence. A fiút napokig keresték, végül csak megkínzott holttestére bukkantak rá. A kisfiút megverték, ásóval súlyos sérüléseket ejtettek rajta, majd élve eltemették.

A gyilkosságot nevelőapja párja, Polcz Erika tervelte ki. Két segítője volt: Bogdán József és Kertész József. Tényleges életfogytot kaptak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Videón a lengyel busz utolsó percei a horvátországi baleset előtt, a sofőrt álmában érhette a halál

borsonline.hu

Lehetetlen kérdés, melyik félmeztelen bombázó a dögösebb?

borsonline.hu

Ha megtalálnám azt a cápát, megölelném – cápatámadásnak köszönheti életét a családapa

mandiner.hu

Nekiment Cseh Katalin az uniós népszavazást miatt Ujhelyi Istvánnak

ripost.hu

Áll a bál: A születésnapján alázták meg Meghan Markle-t

vg.hu

Nem kellett hozzá sok, hogy a kínai és tajvani hadihajók öszecsapjanak

origo.hu

Hatalmas melleivel mindenkit ámulatba ejt a Chelsea új sztárjának barátnője - galéria

mindmegette.hu

9 megfizethető helyettesítő drága összetevők helyett

borsonline.hu

Mint két tojás, annyira hasonlít Szulák Andreára a lánya

borsonline.hu

Gyakorlatilag kettészakadt a fiatal lány teste a horrorbalesetben, ő azonban nem csak túlélte, de lábra is állt

borsonline.hu

Tucatnyi mentő a helyszínen, 16 sérültet látnak el az üllői balesetben

További cikkek

Horror

Szülei olyan brutálisan megverték a tündéri kisfiút, hogy mindkét lábát le kellett vágni

Csoda

Gyakorlatilag kettészakadt a fiatal lány teste a horrorbalesetben, ő azonban nem csak túlélte, de lábra is állt