Aktuális

VV Fanni, az eltűnt villanyszerelők és a maglódi vállalkozó hozzátartozói összefogtak – „Egy családdá kovácsolt minket a fájdalom”

L. B.

Létrehozva: 2019.09.19.

Négy ember – köztük a valóságshow-hős VV Fanni – egymáshoz kísértetiesen hasonló eltűnése tartja hosszú idő óta lázban a közvéleményt. Az aggódó családok immáron egy közösséggé kovácsolódva próbálják átvészelni a nehéz időket.

Egy laikus számára is szembeötlőek azok a hasonlóságok, amik az elmúlt évek rejtélyes eltűnési ügyeit övezik. A rendőrök mindegyik esetben emberölésre gyanakodnak, de a holttestek a mai napig nem kerültek elő. Az áldozatok hozzátartozói sorsközösséget érezhettek egymással, így logikus lépésnek tűnt, hogy felvegyék a kapcsolatot.

Elmaradt a születésnap

A tavaly márciusban eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán a múlt hétvégén ünnepelte volna születésnapját. Felesége egy érzelmes Facebook-bejegyzésben emlékezett meg a jeles napról, egyben most ünnepelték volna a harmincadik házassági évfordulójukat is.

Az első hozzászóló a hasonló cipőben járó Novozánszki Fanni édesanyja volt, a nő a sajnálatát fejezte ki a bejegyzésében. Ez persze nem előzmény nélküli, a két család már jól ismeri egymást.

– A médiában végigkövettük Fanni történetét, többször is beszéltünk telefonon az édesanyjával, és egyszer személyesen is találkoztunk, amikor a lányommal átmentünk hozzájuk. Egy szomorú sors hozott össze minket, barátságos a kapcsolatunk. A találkozásunkkor olyan érzés volt, mintha mindig is ismertük volna egymást, félszavakból is megértettük a másikat. Együttérzéssel, kedvességgel és megértéssel állunk egymáshoz. Megosztottuk egymással a gondolatainkat, s teljesen világossá vált, hogy ugyanazt éljük át – mesélte a Borsnak Mácsik Zoltánné.

Borzalmas érzés

Novozánszki Fanni édesanyja megkeresésünkre tegnap elmondta: valóban szoktak beszélgetni a Mácsik családdal, s nagyon örült neki, hogy átmentek hozzájuk beszélgetni. Úgy érzi, a nehéz időben így tudják egymást támogatni. Lassan két év telt el azóta, hogy nem látta a lányát, egy anyának ennél nem létezhet borzalmasabb érzés.

– Két egyforma bűnügy nincsen, de rengeteg a hasonlóság. Közös a kétségbeesés, a bizonytalanság és a sok negatív tapasztalat, ami körülvesz minket. Egyikünk sem tudja, mi történt a szerettünkkel, ez a fájdalom pedig együtt él a családokkal – tette hozzá Mácsik Zoltánné.

Tombol a lélekvihar

Mácsikék már a kezdetektől kapcsolatban állnak a szintén villanyszerelőként dolgozó, már négy éve kámforrá vált Orlik Vilmos családjával. Számtalanszor találkoztak már, de a közelmúltban, az idén májusban eltűnt, luxusautókkal foglalkozó maglódi vállalkozó, Pintér Gyula testvére is csatlakozott hozzájuk.

– Fél napot voltak nálunk néhány héttel ezelőtt, a fájdalmunkban támogattuk egymást, s próbáltuk kibeszélni a lelkünket. Korábban nem ismertük egymást, de mindenki tudta a másik történetét. A fájdalom pedig egy családdá kovácsolt minket. Jólesett a találkozás, jól esik minden beszélgetés. Főleg olyanokkal, akiknek hasonló vihar tombol a lelkükben – nyilatkozta a Borsnak Pintér Ildikó.

Orlik Vilmosné mindezt úgy kommentálta: szomorú, hogy ilyen szörnyűség köti össze őket, és, hogy ez kellett ahhoz, hogy megismerjék egymást.

Kámforrá vált villanyszerelők

Mácsik Zoltán: eltűnt 2018. 03. 31-én; Orlik Vilmos: eltűnt 2015. 06. 03-án

A villanyszerelőként dolgozó Mácsik Zoltánnak azután veszett nyoma, hogy az egyik munkáltatójával, É. Imrével találkozott egy benzinkúton. A vállalkozót egy hét múlva csukták le. Később a kísértetiesen hasonló körülmények között kámforrá vált Orlik Vilmos megölésével is meggyanúsították. Mindkettejüknek tartozott, egyikük sem került elő. É. Imrét nemrég házi őrizetbe helyezték.

VV Fanni-gyilkosság

Novozánszki Fanni: eltűnt 2017. 10. 20-án

– B. László: emberöléssel gyanúsítják, házi őrizetben van. A ValóVilágból ismert lány halálhírét az eltűnése után két héttel közölték. A feltételezett elkövető B. László, aki a bűnrészességét – miszerint a lakásából a mélygarázsba cipelte, majd egy bérelt autóba tuszkolta az ájult lányt – elismerte, de a gyilkosságot tagadja. A holttest keresésére több száz millió forintot költöttek, hiába.

Luxuskocsis maglódi vállalkozó

Pintér Gyula: eltűnt 2019. 05. 10-én

A luxuskocsik szerelésével foglalkozó férfi a maglódi műhelyéből az otthonába, majd a vizslája társaságában a Hummerjével ismeretlen helyre távozott. A kutya Szlovákiában került elő, a kocsijával pedig valaki visszaállt a házához. Eleinte eltűnésként kezelték az ügyet, aztán személyi szabadság megsértése miatt, jelenleg pedig már emberölés miatt nyomoznak. Az egyik ismerősét őrizetbe vették, de a hatóságok semmit nem mondanak róla.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170714_auto_resized.jpg
origo.hu

Hazudhatott Magyar Péter a nagyapjáról is: ávósokkal együttműködő, baloldali bíró volt a Jogi esetek egykori "sztárja"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27588_resized.jpg?avcount=1714448110
origo.hu

Egyre drámaibb világháborús helyzet: hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175192_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Miért titkolózik Gáspár Győző? Sejtelmes utalást tett rá, hova költöztek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174770_auto_resized.jpg
vg.hu

OTP: ez a bank lehet Csányi Sándorék célpontja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174948_auto_resized.png
metropol.hu

A 80'-as években minden asszony belé volt szerelmes - felismerhetetlen lett a filmcsillag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173258_auto_resized.jpg
vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27589_resized.jpg?avcount=1714448110
origo.hu

Újabb drámai részletek a bőnyi késelésről: még az ajtó is véres volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174010_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170299_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kínos baki a TV2 forgatásán: Marics Peti olyat hibázott, hogy még a játékot is félbe kellett szakítani

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714448110
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gGc7j1-q9Do1_TFTQLnq1mNVr7FPnnGmitDfoPqgrG4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q4ZDU1ZDI5NzEwMzQ1NTVhYTY0MDlkNDZjNzM0MmEy.webp
Végzet

Motoros tragédia Komlónál: Daruval emelték ki Fanni holttestét az autó alól

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1PwazLrRBFEbdtf_fIH7jJ5SNqlkHDbqALHhVImfx20/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M3NTYxNGQ1MTM1NzRmNzQ5ZmQ1N2RhZTNmNmVkYzE2.webp
Remény

„Egyre közelebb repítik Dominikot Dubajhoz” – Curtis is segít a nagybeteg kisfiúnak