Aktuális

Tarlós: Budapest a legélhetőbb város Kelet-Európában

Bors

2019. szeptember 25. szerda 15:07

Arról szeretek beszélni, mit sikerült megoldani, és mik a reális tervek – mondta Tarlós István főpolgármester a Századvég Budapest-konferenciáján szerdán.

Az ellenzéki jelöltek ugyan nehéz helyzetben vannak, de az ellenzéki sajtó még nehezebb helyzetben van, mert kezüket-lábukat kell törniük, hogy az ellenzéki jelöltek helyett dolgozzanak – kezdte a felszólalást Tarlós István a Századvég konferenciáján. A budapesti főpolgármester elmondta, hogy tavaly július 10-én mondott nemet az újbóli indulási felkérésre, szeptember 26-án mondott igent. Tarlós édesapja július 10-én született, míg az édesanyja szeptember 26-án – tette hozzá.

A másik oka, hogy elvállalta az indulást, hogy Orbán Viktor olyan feltételeket biztosított, amik figyelemre méltóak – mondta Tarlós. 16 pontról tárgyaltak, és egyetlen egyben nem született megállapodás. Az egyik pont az volt, hogy megmarad a közvetlen főpolgármester-választás – mondta Budapest első embere. Mindezek után pedig nagyon nehéz lett volna azt mondani, hogy kiszállok – tette hozzá.

Tarlós István szólt arról is, hogy a Fidesz akkor is támogatta őt, amikor 6-7 százalékos támogatottsága volt. „Több kérdésben egyezünk meg a Fidesszel, és jóval kevesebb, mint amiben nem, és ezért sem fogok szakítani a párttal. Én nem fordultam meg több tucat alakulatban az elmúlt 10 évben” – mondta.

Szeretném befejezni, amit elkezdtem – folytatta a politikus. – Arról szeretek beszélni, mit sikerült megoldani, és mik a reális tervek. „Több A4-es oldalt tele lehetne írni arról, hogy mit sikerült elérni, ráadásul tavaly Brüsszelből kaptunk egy nagyon rangos elismerést (Budapest lett Európa legjobb úti célja az elmúlt 10 év alapján)” – mondta a főpolgármester. 

Szólt arról is, hogy az Economist rangsora alapján Kelet-Európa legélhetőbb városa lett Budapest. 2010 óta húsz helyet léptünk előre. „Ezek után azt mondani, hogy nem csináltunk semmit, meglehetősen furcsa” – hangsúlyozta a főpolgármester.

„Négy év munkával fejeztük be a 4-es metrót, csak az Alstomtól 35 milliárd forintot pereltünk vissza” – emlékeztetett Tarlós. Közölte, hogy ebből a 35 milliárd forintból lesz klíma a 3-as metrón. A főpolgármester arról is beszélt, hogy nemcsak a 4-es, hanem a 2-es metró szerelvényeit is a mostani vezetésnek kellett beszereznie. 

Tarlós István szólt arról is, hogy 404 kilométernyi csatornát építettek az elmúlt években Budapesten, míg a buszok átlagéletkora 11 évre csökkent a korábbi 17-ről. Közölte, hogy 2010-ig egyetlen fürdőt sem újítottak fel, míg most már a hetediknél tartanak. A főpolgármester szólt arról is, hogy a következő évekre is nagyon komoly stratégiája van a városnak. Aki öt évig nem jár közgyűlésre, az nem is tud erről – utalt ezzel Karácsonyra.

A főpolgármesterség nem szépségverseny – mondta a politikus. Tarlós István szerint a szimpátia egy dolog, de itt másról van szó. Elég gusztustalanná vált a kampány, de aki bemegy egy ringbe nemcsak ad, hanem kap is ütéseket – tette hozzá.

Sok ellenzéki politikus teljesen hülyének nézi az embereket, és olyanokat mondanak, amiket nem lehet teljesíteni. Egy főpolgármesternek ismernie kell a várost – mondta Tarlós.

A vitáról azt mondta, hogy 2006-2010 között 59-szer vitatkozott Demszky Gáborral, ez tény, amit bárki ellenőrizhet. „Akik most velem vitatkozni akarnak, azoknak 5 évük lett volna, de ezt soha nem tették meg. Akkor most mi van ezzel a vitával? Az egésznek az a lényege, hogy elterelje a figyelmet a fontos dolgokról” – mondta Tarlós. „Csak arról fogok a következő időszakban beszélni, amit megtettem, és amit reálisan elérhetőnek látok”.

Tarlós István beszéde után ellenzéki aktivisták megzavarták a rendezvényt. Erre a főpolgármester így reagált: Kicsit izgatottak a Párbeszéd emberei, de ezt el kell viselni.

További cikkek

Szexi

Letapasztotta a mellbimbóit, így már nem tiltja le az Insta Barbit

Gyász

Késelés a XVI. kerületben: Felesége előtt csuklott össze a szíven szúrt családapa

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

FIFA-gála: Messi, Szalah vagy Lewandowski örülhet? – élőben az NSO-n!

metropol.hu

Gáspár Győző is gratulált Kulcsár Edina új kapcsolatához, nem is akárhogyan- Fotó!

she.life.hu

Ezt az 5 dolgot ki nem állhatják a pasik a nőkben

hirtv.hu

Vezércikk: Úgy néz ki, Márki-Zay zavarkeltése többet visz, mint amennyit hoz

boon.hu

Puskalövések és autós üldözés Borsodban

origo.hu

Teleszemeteli az Edge böngészőt a Microsoft

nemzetisport.hu

Serie A: totális káosz – a Fiorentina kiütötte a Genoát

vg.hu

Letartóztatták azt az ápolónőt, akit azzal vádolnak, hogy csak imitálta az oltás beadását

vg.hu

Letartóztatták az ápolónőt, akit azzal vádolnak, hogy csak imitálta az oltás beadását

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Máthé Dominik csak egyszer nézte vissza a gólját; elárasztották ajánlatokkal

borsonline.hu

Felháborító taplóság: Fellépése közben sörösüveggel dobták meg Tóth Gabit

origo.hu

Családja gyászolja a budapesti rablóüldözőt, aki hősi halált halt