Aktuális

Mikó István újra Beatles-tag lesz

Bors

2019. szeptember 24. kedd 12:00

Ismét Beatles-dalokat énekel Mikó István. A színészt a The Blackbirds együttes hívta meg vendégművésznek az ötven évvel ezelőtt piac­ra dobott Beatles-nagylemez, az Abbey Road előtt tisztelgő koncertjére.

Forrás: Czerkl Gábor

Mikó István élete, pályája elválaszthatatlan a Beatles együttestől. Már tizenévesként is addig csavargatta az állomáskereső gombot a világvevő Orion rádión, amíg rátalált a Luxemburg Rádióra, ahol Cseke László játszotta a Beatles-dalokat.

– Annak idején zavarták az adást, de cseppet sem érdekelt, hogy párszor csak sistergést hallottam Lennon hangja helyett. Fülbemászó, egyszerű, persze később már bonyolultabb dallamokat játszott a Beatles, akinek egy kis érzéke volt a muzsikához, könnyen utánozhatta őket. En­gem például cseppet sem zavart, hogy egy kukkot sem értettem a szövegből, de olyan sokat hallottam a nótákat, hogy kicsit halandzsázva ugyan, de együtt énekeltem a számokat Paullal és Johnnal  – emlékezett a művész.

Egyáltalán nem a véletlen mű­ve, hogy Mikó István lesz a Blackbirds-buli vendége. Évekkel ez­előtt ugyanis, a Thália Színházban kétszáz­ötven alkalommal játszott a Mindhalálig Beatles című darabban, amelyet élete egyik legnagyobb élményének tekint.

– A közönség nem akart leengedni minket a színpadról, ráadást követelt. Ennek az lett az eredménye, hogy a darabban előadott tizennyolc nóta mellé még legalább annyit megtanultunk. Így aztán összeállt az a repertoár, amivel Forgács Péterrel, Győri Péterrel és Incze Józseffel keresztül-kasul bejártuk az országot a Beatles-műsorunkkal. Emlékszem, Incze Józsi, aki na­gyon be akart kerülni a darabba, dobolni is megtanult. Előbb fazekakat, vödröket püfölt, ké­sőbb tanárhoz járt, így helyet ka­pott a darabban és a haknikon is – mondta Mikó.

A rutin ellenére Mikó a hétvégi fellépés előtt gyakorol egy keveset.

– Nem tudom, hogy csak énekelni fogok-e vagy más feladatot is kapok a srácoktól. Igaz, nem esem kétségbe, ha gitárt kell ragadnom. Egyet megígérhetek, a kedvenc Beatles-nótámat, a When I’m Sixty-Fourt, Heilig Gá­bor ne­kem írt ma­gyar szövegével, biztosan hall­hatja a közönség – avatott be a kulisszákba a művész. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hátborzongató videó: cápa úszott a fürdőzők közé, felmosóval vágta fejbe egy férfi

vg.hu

Bebörtönzik a benzinártüntetőket

hirtv.hu

Kiakadt a magyar édesanya: Ezt üzente drogos szomszédjának

ripost.hu

Gáspár Evelin apró bikiniben mutatta meg bomba alakját

mandiner.hu

Budapestből is lehet Bucsa – lengyel konzervatív médiavezér üzenete a magyarokhoz

borsonline.hu

Rendkívüli közleményt adott ki a TEK a Kis-Dunában elmerült börtönőrökkel kapcsolatban

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. július 6.: a Bak életében felbukkan valaki, a Rákot meglepetés éri

life.hu

Így egyél okosan a menstruáció előtti panaszok enyhítése érdekében

mindmegette.hu

Elképesztő! Így sürög-forog Tóth Gabiék két éves kislánya a konyhában

borsonline.hu

Gyermekükkel a szíve alatt várta haza párja a Kis-Dunában eltűnt kutyakiképzőt

További cikkek

Eltűnt

Megtalálták a Dunában eltűnt egyik kutyakiképző holttestét

Béke

Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás