Aktuális

Dózsa György úti tragédia: Barátnőjének videózta magát az ütközéskor M. Richárd

Bors

2019. szeptember 20. péntek 10:30

A becsapódás előtti pillanatokban saját magát videózta mobiljával M. Richárd, aki állítja: egykori barátnőjének szánta meglepetésnek a felvételt.

Nem várt fejleménnyel folytatódott a két évvel ezelőtti  fővárosi, Dózsa György úti halálos baleset ügyének tegnapi tárgyalása, az ülésen ugyanis levetítettek egy eddig sosem látott felvételt a tragédiáról. A videót nem más, mint a fehér luxusautót vezető M. Richárd készítette. Az elsőrendű vádlott a telefon kameráját maga felé fordította, a felvételt pedig még a becsapódás sem tudta megszakítani.

– Nem arról szólt, hogy az egómat fitogtatva felvétel legyen magamról. Az autót az akkori páromnak vásároltam, a videót pedig neki szerettem volna elküldeni, jelezvén, hogy ezt kapja tőlem meglepetésként. A telefon nem a kezemben, hanem a pohártartóban volt – magyarázta M. Richárd.

A védője azt kérte, hogy a videó bemutatásának idején zárják ki a sajtó képviselőit a teremből, de a bírónő elutasította ezt. M. Richárd kérésére azonban nem játszották le a végén azokat a hangokat, amiket kiadott az ütközés után.

A tárgyaláson négy tanút is meghallgattak, akik testközelből élték át és mesélték el a drámai pillanatokat. Az egyikük egy falhoz csapott bogárhoz hasonlította az egyik sérültet, mindannyian megrendülve emlékeztek vissza a borzalmakra.

– Nagyon rossz érzés a videót újra látni, de főleg a tanúk elmesélését volt szörnyű hallgatni a baleset utáni pillanatokról. Szívesen kihagytam volna ezt az életemből – kommentálta a Borsnak M. Richárd a szünetben.
A balesetben elhunyt egyetemista fiú édesapját is megviselték, s felháborították a látottak. A férfi összeroskadva ült a padon a felvétel megtekintése után.

A pszichológus szakértő megállapítása szerint a vezetésre alkalmatlan M. Richárd indulatvezérelt, egoista és öntörvényű személyiség, aki hajlamos túl nagy kockázatot vállalni akkor, ha közlekedési konfliktusba kerül.

Ismeretes, M. Richárd 125-140 kilométeres sebességgel haladt, amikor N. József kis ívben kanyarodott be elé úgy, hogy az elsőbbséget nem adta meg számára. Két ember vesztette életét.

További cikkek

Tűz

Menekítik az embereket Budapesten, nagy a baj

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

borsonline.hu

A hitközség elnöke Márki-Zayról: Nem tartom egy korrekt embernek azt, aki ilyeneket beszél

origo.hu

Közzétettek egy teljes jelenetet az érkező Batman-filmből - videó

hirtv.hu

Exkluzív - Magyarország kontra Soros - hazánkban csak a HírTV-n Tucker Carlson új filmje

kisalfold.hu

Negatív rekord - mutatjuk az új fertőzöttek számát egyetlen nap alatt megyénkben

origo.hu

Kísértetiesen villogó tárgyat észleltek az űrben

nemzetisport.hu

Videó: nézni is borzalmas – a nehézsúlyú UFC-bajnok „ott” ütötte meg a Jackass sztárját

vg.hu

Harci repülőket vezényeltek az orosz határra az amerikaiak

life.hu

Titkos esküvőn mondta ki a boldogító igent a népszerű magyar színésznő

ripost.hu

Kikutatták, melyik alkoholos ital a leghatékonyabb a koronavírus megelőzésben

nemzetisport.hu

Csütörtöki sportműsor: Puskás Akadémia–FTC az NB I-ben

origo.hu

Továbbra is zajlik a gyerekek oltása - galéria