Aktuális

Pokoli rettegésben éltek – Szende húga mentette meg Dávid életét a brutális apjuktól 18+

Bors

Létrehozva: 2019.08.21.

Felépült sérüléseiből és elhagyhatta a kórházat az a fiatalember, akit örjöngő apja késelt meg júniusban. Valószínűleg a fiú már nem élne, ha 13 éves húga nem avatkozik közbe, és nem végez a brutális családfővel.

Forrás: Zsaru magazin

Még csak 13 éves, de a legtöbb felnőttnél is több borzalmon esett át az a galgahévízi kamasz, akit június óta hősként ünnepelnek és egy emberként féltenek a településen. A jól tanuló, barátai és ismerősei körében kedves, csendes lánynak ismert Berni a családja védelmében rántott kést a szörnyű, júniusi estén: részeges apja, Csaba aznap is ittasan ért haza, és nekiesett Berniék édesanyjának, Ildikónak.

Az asszonyt nyakon, majd a betoppanó fiát, Dávidot gyomron szúrta a férfi. Berni ekkor lépett ki a hátsó szobából. Azonnal döntött: élete árán is megvédi családját. A kislány kést ragadott, és apja hátába vágta. A család és a barátok már akkor egy emberként álltak Berni mellett.

– Színtiszta önvédelem volt. Ha a húgom nem lép, akkor ki tudja, mi történt volna. A saját és a mi életünket is mentette. Ő a világ legkedvesebb és legcsendesebb teremtése, de ha a családjáról van szó, értünk bármit megtesz. Ha nem végez vele, akkor apám gyilkol meg minket. Betti semmiről nem tehet – szögezte le korábban lapunknak a lány testvére, Evelin, aki szintén megsérült apja ámokfutása közben. Bettit el is engedték a rendőrök, most ügyvéd intézkedik a nevében. Mind a galgaiak, mind pedig a család reméli, hogy az életmentő kislány semmilyen büntetést nem kap.

– Az a férfi rettegésben tartotta a családját, egy pokolban éltek azok a gyerekek. Ha a kislány nem lép, akkor biztos, hogy az apja megöl valakit. Képtelenség, hogy Bernit elítéljék, ez a kislány nem gyilkos, hanem egy életmentő hős! – szögezték le az emberek Galgahévízen. A lány családja is ugyanezt reméli.

– Nagyon bízunk benne, hogy semmilyen büntetést nem kap. Szerencsére jól van, amennyire ebben a helyzetben lehet. A bátyja is felgyógyult a sérüléseiből – mondta a Borsnak a lány édesanyja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek