Aktuális

Fillérekből eteti nyolc gyorskaja-imádó gyermekét a szuperanyu – elárulta, hogyan csinálja

Bors

2019. augusztus 20. kedd 15:00

A tíztagú család imádja a gyorséttermeket: az anyuka szerencsére rájött, hogyan lakhat jól mindenki naponta alig 800 forintnyi összegből.

A 45 éves családanya, Caroline Barnett minden héten alaposan megtervezi, mit fog elkészíteni a családi étkezések alkalmával. A nő a saját készítésű „gyorskaják” királynőjének vallja magát, ugyanis a család mind a tíz tagjának ételkívánsága teljesül hetente mindössze 150 fontból, vagyis körülbelül 53 ezer forintból.

A nyolc gyermek között a legfiatalabb kettő, a legidősebb pedig huszonegy éves, így érthető módon mindenki kedveli például a McDonald’s vagy a Nando’s kínálatát. Barnett a gyorséttermi fogásokhoz hasonló ételeket saját maga főzi meg, ám amellett, hogy egy-egy étel tökéletesen megfelel az étkezdei változatuknak, a családanya mindent egészséges hozzávalókból komponál össze.

– Egy őrült tervező vagyok, mindent előre megtervezek. A mottóm: „A tervezés elhibázása a hibázás eltervezése.” Valamiféle katonának állsz, ha ekkora családod van. Valójában én egy őrmester vagyok, csak épp a kiabálás nélkül. Minden gyermekemnek megvan a feladata a házimunkák terén – magyarázta Barnett.

– Minden fogást én készítek, sohasem vásárolunk előre elkészített ételt. Szeretem tudni, mi van az ételben, amit megeszünk, ennek pedig az a módja, ha mindent megfőzök. Amikor például az ember bemegy egy szupermarketbe, csupa olyan dolog veszi körül, amire semmi szüksége. Utálom a pazarlást, igyekszem teljes mértékben elkerülni. Ha például péntek van, és a hűtőnk nagyjából üres, akkor büszke vagyok rá, mert helyesen vásároltam – vallotta a családanya.

Barnett szombatonként szokott nagybevásárlást tartani, amire már eleve fix tervvel készül. A családanya ilyenkor hét napra vásárol, ami magában foglalja tíz fő reggelijét, ebédjét és vacsoráját is.

– Reggelire általában pirítóst, müzlit, zabkását és gyümölcsöt fogyasztunk. A reggelek általában húzósak: mindenkinek időben kell végeznie. Az ebéd már érdekesebb, van, aki itthon eszik, van, akinek pedig szendvicseket csomagolunk – részletezte Barnett, majd rátért a praktikáira.

– Kerülje az olcsó, áruházi alternatívákat, ugyanis tapasztalatom szerint úgy lehet a legtöbbet spórolni, ha mindent magunk készítünk. Saját pizzatészta, saját kenyér, saját sütemény – tanácsolta a nő.

Barnett azt is elárulta, hogy ahelyett, hogy egyetlen szupermarketben szerez be mindent, pontosan nyomon követi az aktuális akciókat a környékbeli boltokban. Az Aldiban például általában a konzerves ételeket, a tésztát, a rizst és a paradicsomszószt szokta beszerezni, a Tescóban pedig a mosószer a nyerő.

– A tervezésnek hála, a fejemben itt van minden, hogy miből mit és hogyan fogok elkészíteni, így mindig egy lépéssel előrébb vagyok. Körülbelül 140-150 fontba (50-50 ezer forint) kerül egy ilyen szombati bevásárlás egy hétre, 10 főnek – mondta a családanya.

A Barnett családnál a vacsora kapja a legnagyobb hangsúlyt: a  nő ilyenkor szeret olyan ételeket készíteni, amelyek kísértetiesen hasonlítanak a gyorséttermekben kapható fogásokra – azzal a kivétellel, hogy ő egészségesen készíti azokat.

We have finally joined Facebook. Blimey, its taken us long enough. We might even discover birth control next. xx

Posted by Barnett Family on Monday, May 16, 2016

A családanya bevallása szerint minden ételt úgy készít, hogy férje és gyermekei érezzék a törődést, hogy minden közös étkezés különleges legyen. Azt mondja, ennek egyedül az alapos tervezés a lelke.

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Óráink vannak hátra: mutatjuk, hol várható havas eső, hózápor

metropol.hu

Újabb áldozat jelentkezett: a híres énekes a jachtján erőszakolta meg az orvostanhallgató lányt

she.life.hu

Randik, melyekre sosem kellett volna elmennem

zaol.hu

Holttestet találtak Bozsokon, bűnügyi helyszínelők is vannak a helyszínen

origo.hu

Egy kattintással némíthatóvá válnak a Chrome fülei

mindmegette.hu

11 kiadós ebéd hétvégére, amely elkészül 30 perc alatt

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Csodálatos volt Budapesten játszani, elképesztő az aréna – Sagosen

nemzetisport.hu

Újpest: közeleg a váltás, magyar kézbe kerülhet a csapat

borsonline.hu

Madonna ismét elfelejtette, hogy 63 éves: csipkebugyiban mutatta meg formás fenekét

origo.hu

Magyarország és Lengyelország elleni tudatos támadásról hozott nyilvánosságra információkat a spanyol sajtó